Bespaar geld met het slim vergelijken van online leningen

  • Flex
  • Comments Off

Online leningen: waar moet je op letten?

Vaak begint ondernemen ook met investeren, bijvoorbeeld in een pand, machines, apparatuur, inventaris et cetera. Of als je al een tijdje ondernemer bent wil je wellicht naar een groter pand of je wagenpark uitbreiden. Als daarvoor je banksaldo of financiële buffer niet voldoende is (of je wil het daarvoor niet aanwenden) ga je waarschijnlijk op zoek naar een bank of instelling die dit wil financieren. Je sluit dan een zakelijke lening af. Vroeger ging je daarvoor naar een fysieke bank, tegenwoordig kan je uiteraard ook online leningen afsluiten. Maar hoe maak je daarin nu de juiste keuze? Zeker als je van huis uit geen financieel expert bent is het de moeite waard om hier tijd aan te spenderen en niet te snel een beslissing te nemen. Je kan je natuurlijk ook laten adviseren door iemand uit je netwerk die die kennis wél in huis heeft.

Bereid je goed voor

Zelf kan je in ieder geval het nodige veldwerk doen. Ook voor online leningen biedt internet diverse vergelijkingssites en rekentools. Het is begrijpelijk dat bekende banken en financiële instellingen jouw aandacht trekken maar bedenk dat zij waarschijnlijk hun overheadkosten (kantoren, personeel) ook doorrekenen in jouw lening.

Let goed op de voorwaarden

Vertrouw ook nooit blind op kreten als ‘wij zijn de goedkoopste’. Als het al klopt is dat meestal alleen waar in absolute zin. De kans is echter groot dat de voorwaarden minder aantrekkelijk zijn dan bij andere aanbieders waardoor je waarschijnlijk relatief duurder uit bent of meer risico loopt. Bedenk dat het afsluiten van een zakelijke lening een contract is voor langere tijd. Een relatief klein verschil kan bijvoorbeeld al in vijf jaar tijd flink oplopen.

Het rentepercentage is waar mensen vaak het eerste naar kijken en dat is ook begrijpelijk. Dit bepaalt hoeveel jij per maand voor jouw zakelijke lening betaalt. Maar er is meer: wat zijn precies de voorwaarden waaronder je leent? Wat betaal je precies per maand? Worden er administratiekosten in rekening gebracht? Zijn er boeteclausules die in werking treden als je onverhoopt niet of te laat betaalt?

Er is dus genoeg om in je vergelijkend warenonderzoek mee te nemen. Eventueel kan je meewegen hoe belangrijk het voor jou is dat de kredietverstrekker actief bijdraagt aan een duurzame samenleving.             

 

Previous «
Next »