Site pictogram Flexondernemen

Efficiënt magazijnbeheer begint bij de details en vereist strakke organisatie

efficient magazijnbeheer

Het runnen van een groeiend magazijn 

Goed magazijnbeheer staat of valt met een goed plan van aanpak. Zeker als je bedrijf aan het groeien is en je de start up-fase achter je hebt gelaten. Ben je een productiebedrijf die eerst kleinschalig produceerde maar nu uit het jasje is gegroeid? Efficiënt magazijnbeheer speelt een sleutelrol in het snel kunnen verzenden van je product naar je klant. En wel zo, dat je klant zijn producten netjes en onbeschadigd, en op tijd, geleverd krijgt. Natuurlijk wel met een professionele uitstraling omdat je artikelen voorzien zijn van zebra labels.
Als het aankomt op het aantal orders die per dag de deur uit gaan zijn er een paar handvatten te onderscheiden waar je je aan kunt houden. Misschien dat het in jouw situatie anders is, gezien de omvang van het product wat jij biedt, maar het geeft je een idee:

Duidelijke labels 

Maak met zo’n firma dan ook goede afspraken met betrekking tot klachtafhandelingen. Wanneer is een extern bedrijf aansprakelijk voor eventuele schade en wanneer niet? Ook het oog hebben voor detail is iets waarover afspraken gemaakt moeten worden. Als je een deel van de magazijnwerkzaamheden in eigen beheer houdt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de zebra labels en de dymo labels zelf af te drukken op je labelprinters en deze mee te sturen met de producten, om ze elders te laten verpakken en verzenden. Wordt het te omvangrijk, besteed je ook het labelen uit.

Dymo en Zebra labels helpen bij efficiënt magazijnbeheer 

Optimaliseer de processen door regelmatig kwaliteitscontroles uit te voeren in je bedrijf. Misschien hebben je medewerkers extra training nodig om om te gaan met de complexere maar efficiëntere manier van werken.
Of je nou kleinschalig werkt of het groter aanpakt: het fatsoenlijk verpakken en labelen met Zebra labels en Dymo verzendlabels is een must als je overzicht wilt houden waar en wanneer een product je bedrijf verlaat en wat er precies in de verpakking zit. Het begint allemaal bij de basis.

Mobiele versie afsluiten