• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • Vermijd risico’s, vraag een kredietrapport van jouw zakenpartners aan

Vermijd risico’s, vraag een kredietrapport van jouw zakenpartners aan

  • Flex
  • Comments Off
kredietrapport

Met een bedrijf kun je ontzettend veel succes behalen en dat is dan ook de grootste drijfveer van de meeste organisaties. Daarnaast loop je ook altijd bepaalde risico’s. Werk je samen met andere ondernemingen of behoren andere bedrijven tot jouw klanten? Dan wil je natuurlijk wel zeker zijn van je geld. Je moet zeker weten dat je betaald krijgt voor je producten of diensten. Soms gaan bepaalde deals op basis van goed vertrouwen. Toch kan er dan nog van alles misgaan. Je hoort mensen wel eens zeggen dat vertrouwen goed is, maar dat controle nog beter is. Zo is het ook met je zakelijke samenwerkingen. Wil jij in zee gaan met een ander bedrijf? Laat dan de kredietwaardigheid van je potentiële nieuwe zakenpartner eerst even toetsen. Dit kun je heel eenvoudige online doen via het aanvragen van een kredietrapport. Dit kan onder meer bij onlinekredietrapport.nl.

Wat is een kredietrapport?

Je kunt bij verschillende aanbieders terecht voor een zogeheten kredietrapport. Dit rapport geeft je meer informatie over de financiële situatie van je zakenpartner. Zo krijg je meer inzicht in zaken als liquiditeit, betalingsgedrag en eventuele verdachte financiële situaties die eerder aan de orde waren. Ook de jaarrekeningen van het bedrijf worden onder de loep genomen. Op basis hiervan krijgt de organisatie een kredietscore. Hiermee kun je inschatten of het een goed idee is om zaken te doen met dit bedrijf. Een kredietrapport aanvragen is absoluut niet duur. Wil je een bedrijf in Nederland laten checken? Dat kan al voor minder dan een tientje. Dit is natuurlijk een veel betere optie dan het alternatief: een financiële aderlating. Kies dus voor zekerheid voordat je in zee gaat met een nieuwe zakelijke partner.

Wat levert een kredietwaardigheidscheck op?

Een kredietwaardigheidscheck laten uitvoeren voordat je een samenwerking aangaat, is een ideale manier om jouw financiële risico’s zo veel mogelijk te beperken. Komt er een mooie order binnen? Dan ben je al gauw geneigd om direct jouw product of dienst te leveren. Je weet dan echter nog niet of het gaat om een betrouwbare partner of een bedrijf dat bekendstaat als een echte wanbetaler. Een online kredietrapport aanvragen is ontzettend snel en eenvoudig geregeld en ook nog eens heel betaalbaar. Bovendien vertelt het je direct of die nieuwe klant betrouwbaar is en altijd keurig voldoet aan zijn financiële verplichtingen. Een bijkomend voordeel van betrouwbare zakenpartners is dat je veel minder tijd verspilt. Je hoeft immers niet telkens achter ze aan te bellen om je geld te krijgen. Zo kun je ook nog eens meer energie besteden aan je kernwerkzaamheden, waardoor je bedrijf verder kan groeien!

Previous «
Next »