Alternatieve financieringen voor ondernemers

  • Flex
  • Comments Off
alternatieven zakelijke financiering

Tegenwoordig kiezen steeds meer ondernemers voor alternatieve financieringen. Dat is zo gek nog niet, want er zijn enorm veel mogelijkheden op dit gebied. Aangezien een onderneming geld kost, is het belangrijk om te financieren. Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn op het gebied van alternatieve financieringen? En wat is factoring nou eigenlijk? Lees snel verder om hierachter te komen.

Kies voor MKB-aandelen

Een manier om alternatieve financiering te ontdekken, is door MKB-aandelen te kopen. Maar wat kun je hier dan eigenlijk mee? Dat is eigenlijk heel simpel. Met MKB-aandelen of bijvoorbeeld obligaties kunt je handelen in je eigen BV via een mkb-beurs. Dit is iets waar veel nieuwe bedrijven voor kiezen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er heel veel verschillende beurzen op de Nederlandse markt zijn. Hierdoor heb je enorm veel mogelijkheden op het gebied van financieren. Je kunt dus, als je voor MKB-aandelen kiest, externe financiering van particuliere investeerders aantrekken. Dat is natuurlijk ideaal! Ook op het gebied van netwerken is dit een pluspunt. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw bedrijf aantrekkelijk is en men hiervan weet, gaat het balletje vanzelf wel rollen. MKB-aandelen zijn dus erg efficiënt als je uiteindelijk de top wilt bereiken met je bedrijf.

Angel Investors en alles wat ze je kunnen opleveren

Een andere populaire mogelijkheid is private investeerders inzetten. Dit is een alternatieve financieringsmethode die jou veel kan opleveren. Zo kun je kapitaal aantrekken via private investeerders. Je zult je nu wellicht afvragen hoe dit precies zit. Het zit zo: angel investors zijn ondernemers die jou goed kunnen helpen. De hulp komt tot uiting op het gebied van vermogen. Zij kunnen namelijk hun vermogen beschikbaar stellen aan startups in ruil voor aandelen. Het hoeft niet per se te gaan om aandelen, maar er staat in ieder geval een vergoeding tegenover. Dit type investeerders heeft vaak meestal zelf al een succesvolle carrière achter de rug. Dat is ook de reden dat dit hun ook wat oplevert. Het fijne is dat angel investors heel veel ervaring hebben. Dit zorgt ervoor dat ze jou goed kunnen helpen. Als startend ondernemer is het namelijk heel fijn om deskundig advies te ontvangen. Wie wilt dat nou niet?

Microkrediet is een aanrader voor starters

Ben je op zoek naar een ander type alternatieve financiering? Dan is het wellicht een idee om je te verdiepen in microkrediet. Vooral als je startend ondernemer bent, is dit echt een aanrader. Waarom? Omdat dit hand in hand gaat met een ambitieus en realistisch ondernemersplan. Het is logisch dat je nog geen zakken met geld hebt binnengesleept, dus het microkrediet is ook nog enigszins laagdrempelig op het gebied van leningen. Zo gaat de lening tot maximaal 50 duizend euro. Deze optie is ook heel erg flexibel, wat je als ondernemer natuurlijk ook graag ziet. Sommige zakelijke banken bieden zelfs professionele coaching aan. Daar zul je zeker wat aan hebben als beginnend ondernemer. Ook is het vaak mogelijk om contact te onderhouden met de academy die startend ondernemers een handje helpt om hun project verder te ontwikkelen. Benieuwd naar de kosten van factoring en nog meer mogelijkheden? Dan is het aan te raden om research te doen. 

Previous «
Next »