Top 4; veel voorkomende apparaten in de bouw! 

  • Flex
  • Comments Off
materialen in de bouw

De bouw is één van de grootste sectoren die ons land is en ook nog eens van de grootste industrieën ter wereld. De industrie is allesomvattend; alles om je heen heeft vandaag of gisteren te maken gehad met ‘de bouw’. Huizen bouwen, kantoren inrichten, het maken van bruggen of het aanleggen van wegen. Bij het uitvoeren van bouwprojecten worden verschillende soorten apparaten gebruikt om het werk makkelijker te maken en om er natuurlijk voor te zorgen dat alles veilig gebeurt. Ben je nieuwsgierig? Snappen we! We leggen drie apparaten voor je uit; lees snel mee.

Trillingsmeter

Een trillingsmeter wordt ook wel een vibratiemeter genoemd. Je raadt het al; een trillingsmeter meet trillingen. Het is een belangrijk apparaat bij het uitvoeren van trillingsmetingen, om de conditie van machines, constructies en gebouwen te beoordelen. Trillingen worden gegenereerd door mechanische systemen en kunnen de prestaties van machines en de veiligheid van gebouwen beïnvloeden. Door trillingsmetingen uit te voeren kan de frequentie en de fase van de trillingen worden geanalyseerd. Hiermee kan de oorzaak van de trillingen worden geïdentificeerd en daarna actie ondernomen worden om de oorzaak van de trillingen op te lossen. Trillingsmetingen worden uitgevoerd door verschillende bedrijven, zoals Aldeco. 

Hef- en hijsapparatuur

Van een trillingsmeter naar het grotere geschut; hef- en hijsapparatuur worden gebruikt om zware materialen te tillen en te verplaatsen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan balken, betonblokken of bouwmaterialen. Om zware materialen of goederen te verplaatsen, is het van belang dat je de juiste apparatuur uitkiest. Ook dient er uiteraard voor gezorgd te worden dat de apparatuur veilig is onderhouden, zodat deze veilig gebruikt kan worden. Om diezelfde veiligheid te waarborgen, moeten hef- en hijsapparaten tot slot natuurlijk zo nu en dan geïnspecteerd worden.

Betonmolen

Een betonmolen is een apparaat dat wordt gebruikt om beton te mengen. Het bestaat uit een grote trommel die ronddraait en waarin het beton wordt gemengd. Betonmolens kunnen variëren in grootte. Op de bouwplaatsen kom je zowel kleine handmatige modellen tot grote machines die op vrachtwagens zijn gemonteerd. Ze zijn een essentieel hulpmiddel bij het bouwen. 

Bouwlaser

Een bouwlaser is een instrument dat wordt gebruikt om nauwkeurige metingen te maken bij het leggen van funderingen, muren en andere structurele elementen. Het gebruikt een laserstraat om lijnen te projecteren op het bouwoppervlak, waardoor posities (zoals voor fundamentele elementen) kunnen worden bepaald. Hierdoor kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een schroef op de juiste manier plaatsen. 

Previous «
Next »