• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • Hoe zorg je voor goed personeel… en dat zij in je bedrijf blijven?

Hoe zorg je voor goed personeel… en dat zij in je bedrijf blijven?

  • Flex
  • Comments Off
vacature heftruckchauffeur

Het is tegenwoordig niet eenvoudig om je beste medewerkers te behouden. De werkplek evolueert en met een krappe arbeidsmarkt aan de aanbod kant is jobhoppen een gangbare praktijk geworden voor millennials. En dus wil je je personeel behouden, maar ook eventueel het beste personeel aantrekken. Dan zul je meer moeten doen dan bijvoorbeeld een vacature voor een heftruckchauffeur uit te zetten, je zult je best moeten doen. In deze blog geven we je tips om je beste medewerkers te behouden en de juiste aan te trekken.

De manier waarop vorige generaties naar werkgelegenheid keken, verschilt enorm van de manier waarop er vandaag naar wordt gekeken. De werkplek evolueert en jobhoppen is iets dat veel meer gebeurt dan vroeger. Daarom moeten werkgevers die succesvol willen zijn in het vinden en aannemen van ideale kandidaten voor een baan nieuwe, innovatieve wervingsstrategieën gaan gebruiken om de juiste mensen aan te trekken.

Naast het werven van de beste mensen voor jouw bedrijf, moet je ook het talent in jouw bedrijf koesteren en voorkomen dat ze vertrekken. Je wil je tijd en geld zeker niet besteden aan het opleiden van mensen die na een paar maanden alweer vertrekken! Dus hoe kun je je beste medewerkers behouden?

Huur de juiste mensen in

Het begint allemaal met het aannemen van de juiste persoon voor de juiste functie. Functiebeschrijvingen moeten uitgebreid zijn en regelmatig worden bijgewerkt. Degenen die de werving doen, moeten sollicitanten grondig beoordelen en ervoor zorgen dat ze over de vaardigheden en persoonlijkheid beschikken om de baan aan te kunnen en passen bij de cultuur van het bedrijf.

Als je in de dienstverlenende sector werkt, moet je werknemers inhuren die begrijpen wat service inhoudt. Als je mensen zoekt voor toezichthoudende of leidinggevende functies, is het van cruciaal belang om goed opgeleide professionals in te huren, omdat dit het personeelsverloop zullen verminderen. Als je op zoek bent naar parttime personeel, kan samenwerking met universiteiten en hogescholen je helpen om jonge kandidaten te vinden.

Laat je personeel kansen zien

Als medewerkers het gevoel hebben dat ze tegen een muur aanlopen of geen toekomst zien binnen het bedrijf, gaan ze elders op zoek naar betere kansen. Als je ze in staat stelt meer vaardigheden te verwerven en vooruitgang te boeken in hun loopbaan, is de kans veel groter dat ze loyaal blijven.

Vooruitzichten voor loopbaanontwikkeling en mentorschap zijn aantrekkelijk voor de meeste werknemers. Ze blijven liever bij een bedrijf dat hen dit aanbiedt dan naar een ander bedrijf te gaan dat hen een hoger salaris biedt. Een manier om hen aan te moedigen vorderingen te blijven maken, is door het voor hen gemakkelijker te maken om te studeren en opdrachten uit te voeren. Je kunt de kosten van cursussen terugbetalen en betaald studieverlof geven voor tentamens.

Bied ze voordelen

Bedrijven die hun werknemers voordelen bieden, zullen ze eerder behouden. Uit veel onderzoeken blijkt dat gezondheidsvoordelen het belangrijkst zijn, gevolgd door pensioenfondsen. Nu de kosten van de gezondheidszorg stijgen, is een sterk plan voor gezondheidsvoordelen voor werknemers essentieel om toptalent te werven.

Werkgevers die ruimschoots betaald verlof bieden, vermijden burn-outs en behouden hun werknemers makkelijker. Medewerkers waarderen de mogelijkheid om een ​​pauze te nemen zonder daarvoor ‘gestraft’ te worden. Veel medewerkers waarderen dit meer dan een hoger salaris! Andere belangrijke voordelen zijn prestatiebonussen, vaderschaps-/zwangerschapsverlof en flexibele werkuren. 

Previous «
Next »