Een productieve werkplek creëren: vier praktische tips

  • Flex
  • Comments Off

Een productieve werkplek creëren: vier praktische tips

Hoe hard en goed je kunt werken, is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van je werkruimte. Is je werkplek lekker opgeruimd, schoon en inspirerend, dan werk je hier altijd prettiger en dus harder dan in een rommelige, vieze en inspiratieloze werkruimte. Heb jij tips nodig om je werkplek optimaal in te richten, zodat je hier hard, snel en prettig kunt werken? Gebruik dan de vier tips in dit artikel om jouw werkplek te verbeteren.

Tip 1: houd de werkplek schoon

Een fijne werkplek is altijd schoon. Je bureau hoeft zeker niet brandschoon te zijn om prettig te kunnen werken, maar een vies bureau vol koffievlekken en kruimels werkt ook niet echt lekker. Door je bureau aan het einde van de werkdag even schoon te vegen en alle vaat in de vaatwasser te zetten, houd je jouw werkplek lekker schoon. Je hebt het misschien niet in de gaten, maar je werkt toch echt harder en beter in een schone werkomgeving.

Tip 2: ruim dingen op die je niet nodig hebt

De gemiddelde werkplek ligt vol met papiertjes, bonnetjes, verpakkingen van etenswaren, lege drinkflesjes, lege kopjes en ga zo maar door. Misschien denk je hier geen last van te hebben, maar toch kan die rommel je echt afleiden tijdens het werken. Door alles op te ruimen wat je niet nodig hebt, is er geen afleiding tijdens het werken door de troep op het bureau.

Het helpt om iedere dag aan het einde van de werkdag even alles op te ruimen wat op je bureau ligt. Pennen gaan in het pennenbakje, papiertjes en lege verpakkingen in de prullenbak en lege kopjes in de vaatwasser. Door aan het einde van de dag alles op te ruimen, begin je de volgende dag lekker aan een opgeruimd bureau en heb je minder moeite om je productieve werkplek netjes te houden.

Tip 3: hang inspiratie op aan de muur

Een werkplek moet ook inspirerend zijn. Je kunt een flinke portie inspiratie toevoegen aan je werkplek door inspirerende boeken of tijdschriften op je bureau te leggen, maar dan komt je bureau wel flink vol te liggen. Ook kunnen de boeken en tijdschriften je afleiden, wat soms ook niet bepaald handig is. Door inspiratie op te hangen aan de muur, blijf je gefocust en heb je toch wat om naar te kijken.

Tip 4: afleiding door je telefoon? Leg hem weg!

Betrap jij jezelf erop dat je iedere vijf minuten met je telefoon bezig bent, terwijl dit helemaal niet nodig is voor je werk? Leg je telefoon dan weg als je echt iets belangrijks moet doen waar je alle concentratie voor nodig hebt. Je kunt je telefoon misschien niet de hele dag missen, maar je kunt het toestel best een uurtje wegleggen als je echt even door moet werken op een productieve werkplek. De oproepen en mailtjes die je tijdens dit uur gemist hebt, kun je later ook oppakken.

Previous «
Next »