AOV verzekering afsluiten als ondernemer, is het zinvol?

  • Flex
  • Comments Off
AOV verzekering afsluiten als ondernemer

Of een arbeidsongeschiktheidsverzekering zinvol is voor jou, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk daarbij aan je eigen financiële reserves, gezinssituatie, risicobereidheid enzovoorts. 

Wanneer je bijvoorbeeld vrij eenvoudig 3 tot 5 jaar arbeidsongeschiktheid zelf kunt opvangen, is het sluiten van een AOV niet direct noodzakelijk. Echter, bij arbeidsongeschiktheid van langere duur kom je uiteindelijk toch in de financiële problemen.

Zoek je een geschikte AOV? Er zijn vele partijen die een arbeidsongeschiktheidsverzekering speciaal voor zzp’ers aanbiedt. Sommige zijn altijd direct opzegbaar (ook in het eerste jaar) en je hebt zelf keuze in je uitkering. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om, bij arbeidsongeschiktheid, te starten met een hogere uitkering en dan na bijvoorbeeld twee jaar een lagere uitkering. Of andersom.

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur?

Ondanks dat Aovzzp.nl voor haar achterban bij diverse verzekeraars zeer aantrekkelijke kortingen heeft weten te bedingen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV), denken nog steeds veel mensen dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering heel duur is. 

Maar de laatste jaren is de markt in beweging gekomen en is veel meer betaalbaar maatwerk beschikbaar waarbij het beschikbare budget als uitgangspunt dient. Iets doen, en inzicht krijgen in jouw situatie, is beter dan niets doen.

Zo zijn er steeds meer oplossingen dan alleen de oplossing van een volwaardige AOV tot eindleeftijd die voor veel zzp’ers te duur is. Er zijn bijvoorbeeld verzekeringen mogelijk met een beperkte uitkeringsduur of een langere eigen risicoperiode. 

Wie ziek wordt, kan dan bijvoorbeeld twee of vijf jaar terugvallen op een uitkering. Omdat de uitkeringsduur beperkter is en dus niet tot aan de pensioenleeftijd hoeft te worden uitgekeerd, zijn dit soort oplossingen een stuk betaalbaarder. 

Hierbij dient goed gekeken te worden naar een eventueel partnerinkomen, financiële reserves en de risico’s van een beperkte dekking. 

Waarom zou je advies vragen bij een onafhankelijke adviseur?

Een onafhankelijke adviseur kan veel betekenen voor de gemiddelde ondernemer, want het vinden van de juiste aov zzp verzekering voor jou, kan nu eenmaal een flinke job zijn. Want een onafhankelijke adviseur;

-inventariseert uw situatie en

-maakt voor u een selectie uit de producten van vele aanbieders op de Nederlandse

verzekeringsmarkt. Daarmee zorgen ze ervoor dat uw wensen aansluiten bij de producten.

-Vervolgens spreken zij alles met u door en vergelijken de aanbieders ook op prijs.

Ook kunnen zij uw aanvraag vanaf het indienen van de aanvraag en het invullen van het aanvraagformulier, tot het controleren van de polis, administratief uit handen nemen.

In de praktijk nemen zij dus heel veel werk en zorg uit handen, zorgen ze ervoor dat ze voor u het beste product en voorwaarden voor bedingt, tegen de scherpste premie  en besparen zij u ook nog tijd, geld en moeite.U wordt geheel begeleid, en heeft een aanspreekpunt voor , tijdens en na het afsluiten van de verzekering. Ook bij ziekte, als er uitgekeerd moet gaan worden is uw adviseur een steun in de rug, en komt  in alle zaken, voor u op , en zonodig ook tegen het belang van de verzekeringsmaatschappij.

Veelal is dat voor u kosteloos of tegen een geringe vergoeding. (arbeidongeschiktheidsverzekering.net vraagt voor het onafhankelijk adviesrapport, de inventarisatie en de gesprekken slechts € 150,-, de gemiddelde maandpremie voor deze verzekering is in 90% van de gevallen veel hoger!) Dit geld is voor u fiscaal aftrekbaar en u door de juiste keuze tegen de scherpste premie verdient deze investering vele malen terug gedurende de looptijd.Voor een AOV verzekering geeft u gedurende de looptijd gemiddeld € 60000,- uit, dus wat denkt u, is het het lijkte een investering van € 150 wel waard?

Uit onderzoeken van consumentenorganisaties is overduidelijk gebleken dat u bij het intermediair het beste af bent, gezien de complexiteit en advies gevoeligheid van de materie. Consumentenorganisaties zoals bijvoorbeeld Radar en Kassa hebben hier ook diverse malen op de noodzaak van objectief en onafhankelijk vergelijk gewezen.

Uit onderzoek blijkt ook dat U gewoon goed verzekerd wil zijn, zodat het goed geregeld is , als het u minder goed gaat. Dan wil u er niet achter komen dat de verzekering die een paar tientjes in de maand kostte, slecht uitkeert als uw ziekte in een limitatief lijstje voorkomt, of dat de uitkering slechts een zeer beperkte uitkeringsduur heeft (van bijvoorbeeld maar twee of vijf jaar)!

Previous «
Next »