Zakelijk lenen, wel of niet doen?

  • Flex
  • Comments Off

Net zoals bij veel andere financieringsmogelijkheden is het ook bij zakelijk lenen een kwestie van voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Wat zijn de voordelen van een zakelijke lening? En welke nadelen komen daarbij kijken? Geld lenen klinkt op het eerste gezicht natuurlijk altijd heel prettig door de tijdelijke toename in mogelijkheden. Echter is het belangrijk dat je in het achterhoofd houdt dat het geld uiteindelijk weer in zijn volledigheid bij de kredietverstrekker terecht moet komen. Om voor jezelf te beslissen om wel of niet voor een zakelijke lening te gaan, gaan we hierbij dieper in op de voor- en nadelen van deze optie.

Voor- en nadelen van zakelijk lenen

We beginnen bij de nadelen van zakelijk lenen. Wanneer je besluit om voor een zakelijke lening te kiezen moet je rekening houden met de volgende aspecten:

  • Toekomstig risico: Bij een zakelijke lening zou het zomaar kunnen zijn dat je in de toekomst niet aan de betalingsverplichting kan voldoen. Door bijvoorbeeld een onverhoopte tegenslag heb je een tekort opgebouwd. Bij een duidelijk plan en zorgvuldige afspraken met de kredietverstrekker is dit daarentegen wel goed te voorkomen.
  • Specifieke voorwaarden: Afhankelijk van de kredietverstrekker zijn er enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Echter zijn deze voorwaarden vaak minder streng dan bij alternatieve opties. 

Aan de andere kant zijn er enkele sterke voordelen verbonden aan het aangaan van een zakelijke lening. Denk hierbij aan de volgende punten: 

  • Investeringsmogelijkheden: Met een zakelijke lening heb je de juiste middelen in huis om bepaalde gerichte investeringen te doen. 
  • Flexibiliteit: Een zakelijke lening is vaak erg flexibel qua aflossingsperiode, looptijd en hoogte van het te lenen bedrag. 
  • Weinig rente: Vergeleken met andere opties voor financiering is er bij een zakelijke lening sprake van een relatief lagere rente. 

Al met al wegen de nadelen van een zakelijke rekening niet op tegen de voordelen die er bij komen kijken. Zakelijk lenen is voor de gemiddelde ondernemer gewoonweg een uitstekende optie om tijdelijk aan meer middelen te komen, met een specifiek doel in het vooruitzicht. Zo kun je gericht werken aan de groei van je onderneming, wat op de langere termijn grote voordelen met zich meebrengt.

Previous «
Next »