Subsidies op duurzame producten bedrijven.

  • Flex
  • Comments Off

Heb je een bedrijf en werk je ook vanuit huis? Dan zijn er verschillende subsidie mogelijkheden op  duurzame producten voor bedrijven. Hieronder staan verschillende duurzame producten die jij kunt gebruiken en waarbij je in aanmerking kunt komen voor subsidie.

Zonnepanelen

Zonnepanelen kun je plaatsen op het dak van je huis, dak van je schuur of je kan gebruik maken van een heel zonnepanelenpark. Zonnepanelen zetten zonlicht om in bruikbare stroom. Al met een paar zonnepanelen op je dak kan je al voorzien in je eigen stroom. Ook voor zonnepanelen is subsidie zonnepanelen zakelijk mogelijk. Dus als je veel vanuit huis werkt als flexwerker kan je subsidie krijgen op je zonnepanelen. Hierdoor kan je aanzienlijk besparen op je energierekening. Daarnaast is zonne-energie milieuvriendelijk.  Daarnaast is er naast de landelijke subsidieregeling ook nog een lokale subsidieregeling. Ook lokale overheden kunnen zelf een subsidie geven op de aanschaf van zonnepanelen.

Warmtepompen

Ook om je huis te verwarmen kan je gebruik maken van een warmtepomp. Bij een warmtepomp maak je gebruik van de buitenlucht om je huis te verwarmen. Je onttrekt dan de warmte uit de buitenlucht en pompt deze warmte naar binnen. Ook kan je in de zomer de warmtepomp goed gebruiken om je huis te koelen. Voor warmtepompen is een subsidie warmtepomp zakelijk mogelijk. Tot 2021 kan je subsidie krijgen bij aankoop van een warmtepomp. De hoogte van de subsidie is echter wel afhankelijk van het soort warmtepomp. Voor een warmtepomp kan je een subsidie krijgen van soms wel 1500 euro.  

Zonneboiler

Een zonneboiler is bedoelt om het water in huis te verwarmen. Een zonneboiler gebruikt ook warmte van de zon om het water te kunnen verwarmen. Een zonneboiler wordt in de meeste gevallen gebruikt om het water van de douche of kraanwater te verwarmen. Daarnaast kan een zonneboiler ook het water  van de centrale verwarming verwarmen. Met een zonneboiler in huis ben je ook weer milieubewust bezig, want met een zonneboiler stook je in een huishouden tot wel de helft minder aardgas.

Windmolens

Er zijn kleine en grote windturbines. Kleine windturbines zijn windturbines met vermogen tot 20 KW, met een diameter niet groter dan 10 meter. Hierdoor kunnen deze windturbines ook op woningen en kantoorgebouwen geplaatst worden. Kleine windturbines leveren elektriciteit die gelijk gebruikt kan worden. Ook kan je stroom terugleveren aan het net als je meer produceert dan dat je verbruikt.

Previous «
Next »