6 tips voor je ideale thuiskantoor

  • Flex
  • Comments Off

Flexwerken is in opkomst. En dat is niet zo gek. Het is kostenbesparend (want er zijn minder werkplekken nodig), personeel kan hun eigen tijd indelen (wat de werk-privébalans ten goede komt) én werken in een omgeving die ze zelf prettig vinden (wat de productiviteit verbetert). Veel flexwerkers kiezen ervoor om thuis te werken en daarmee wordt thuiswerken ook steeds normaler. Een mooi thuiskantoor is hiervoor onmisbaar. Maar hoe richt je je ideale thuiskantoor in? Wij hebben tips!

  1. Less is more

Het is belangrijk dat je je thuis goed kunt concentreren. Het is dan ook raadzaam om je werkplek neutraal te houden, met alleen de spullen die je écht nodig hebt. Denk aan een bureau, voldoende opbergruimte, mappen, opbergbakjes, enz. Zo heb je minder afleiding. Bovendien geven minder spullen in een ruimte rust én behoud je gemakkelijker het overzicht.

  1. Dat zit wel goed

Een goede zithouding is essentieel. Investeer daarom in een goede bureaustoel, ook als je aan de eettafel werkt. Op lange termijn voorkomt dit nek- en rugklachten. Het voordeel van een goede bureaustoel is dat je deze tot in detail kunt afstellen, zodat jij er perfect op zit. Zorg er tenslotte voor dat de bovenkant van je beeldscherm op ooghoogte staat en je recht vooruit kunt kijken.

  1. Een frisse wind

Frisse lucht zorgt ervoor dat je productiever bent: het geeft een energieboost en daardoor heb je meer werklust. Zet af en toe het raam open om de ruimte te luchten. Ook frisse lucht met een gesloten raam? Zet dan planten neer. Uit onderzoek blijkt dat de Areca Palm de beste keuze is voor een kantoorplant. Pluspunt: een plant is óók een mooi decorstuk.

  1. Het effect van licht

Licht heeft directe invloed op je concentratie en werkcomfort. Te veel licht zorgt ervoor dat je met je ogen gaat knijpen, wat kan leiden tot hoofdpijn. Door te weinig licht word je snel moe. Probeer waar mogelijk voldoende daglicht in de ruimte te laten. Is dit te fel? Kies van voor een semi-transparant rolgordijn of inbetween gordijnen. Kies aanvullend lampen voor een goede basisverlichting en vul dit aan met functionele verlichting, zoals een bureaulamp.   

  1. Meubilair: óók voor een klein budget!

Misschien denk je bij het inrichten van een werkkamer al snel aan hoge kosten. Maar dat hoeft niet! De belangrijkste dingen die je nodig hebt zijn een goed bureau, een goede bureaustoel en een functionele opbergkast (met slimme opbergers, zoals organizers). Oriënteer je online bij verschillende woonwinkels. Bij Kwantum kun je bijvoorbeeld een goedkoop bureau kopen.

  1. Kies kleur

Ook kleur is van invloed op je concentratievermogen. Het wordt geadviseerd om de ruimte in basis licht te houden met witte of beige muren. Vul dit eventueel aan met één accentkleur. Zo is blauw goed voor concentratie, zorgt groen voor harmonie en geeft oranje een flinke dosis positiviteit.

Previous «
Next »