Verhuizing en dubbele huisvesting

  • Flex
  • Comments Off
verhuizing en dubbele huisvesting

Wanneer je aan het ondernemen bent loop je natuurlijk veel risico’s. Een van die risico’s is de onzekerheid die gepaard gaat met ondernemen. Anders dan in loondienst ben je natuurlijk altijd afhankelijk van opdrachtgevers. Wanneer je niet genoeg opdrachtgevers hebt betekent dit namelijk dat je minder inkomsten hebt. Bovendien gaat ondernemer zijn ook vaak gepaard met veel investeringen en dergelijke maken. Daarnaast ben je afhankelijk van je debiteuren en hoe snel zij betalen. Mochten zij bijvoorbeeld niet betalen, omdat ze failliet gaan, dan zit jij als ondernemer met de gebakken peren. Natuurlijk zijn dit een aantal nadelen van ondernemer zijn, maar er zijn gelukkig ook een aantal voordelen als je gaat ondernemen.

Het eerste voordeel is natuurlijk dat je kunt genieten van de vrijheid die het ondernemen met zich meebrengt. Vaak kun je werken op tijden waar je zelf zin in hebt, want je bent niet afhankelijk van de vaste tijden die een baas aan je heeft opgelegd. Bovendien is ondernemen altijd een uitdaging. Het geeft weer extra motivatie als je bijvoorbeeld een leuke opdracht binnenkrijgt. Daarnaast geniet je als ondernemer van verschillende fiscale voordelen. De reden hiervan is dat ondernemers de drijfveer van de maatschappij zijn en ook de nodige risico’s lopen. Daarom zijn er verschillende aftrekken voor ondernemers in het leven geroepen.

Fiscale voordelen

Er zijn verschillende fiscale voordelen waar je als ondernemer gebruik van kunt maken. Al deze fiscale voordelen worden met één woord aangeduid als ondernemersaftrek. Dit bestaat bijvoorbeeld uit de startersaftrek, zelfstandigenaftrek enzovoort. Wanneer je gebruik kunt maken van deze voordelen kan dit duizenden euro’s aan belasting betalen per jaar schelen. Dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Er zitten echter wel een aantal addertjes onder het gras. Het is namelijk niet zo dat iedereen die zich heeft ingeschreven bij de KvK zomaar gebruik mag maken van deze voordelen. Een van de voorwaarden waar je aan moet voldoen is het urencriterium. Je moet van de belastingdienst minstens 1225 uur per jaar aan je onderneming besteden om gebruik te kunnen maken van meeste fiscale voordelen. Daarom is het van belang om je uren die je besteedt aan de onderneming bij te houden. En niet alleen moeten ze worden bijgehouden, ze moeten ook aannemelijk worden gemaakt. Bewaar daarom zoveel mogelijk bewijzen voor een eventuele controle.

Ook is niet iedereen die zich bij de KvK heeft ingeschreven gelijk ondernemer voor de inkomstenbelasting. Daarvoor moeten ook andere eisen worden voldaan. De Belastingdienst heeft daarvoor een ondernemerscheck gelanceerd.

Previous «
Next »