Succesvol online ondernemen; 5 tips

  • Flex
  • Comments Off

Het internet is al jarenlang het nieuwe medium waarmee je veel geld kunt verdienen en waarin je erg succesvol kunt zijn. Steeds meer ondernemers kiezen er daarom voor om online te gaan. Succesvol online ondernemen gaat echter niet vanzelf. Er komt een hoop bij kijken en je moet in ieder geval weten waar je mee bezig bent. In dit artikel geven we je vijf tips om mee te beginnen!

Zorg dat je te vinden bent!

Dat klinkt natuurlijk logisch, maar er zijn talloze websites die ontzettend veel potentieel hebben, maar niet slagen omdat het gros van de doelgroep de website simpelweg niet weet te vinden. Zoekmachine-optimalisatie, kortweg SEO genoemd, zorgt ervoor dat je veel hoger in zoekmachines komt. Daarmee trek je automatisch meer bezoekers. Verwerk bijvoorbeeld veelgebruikte zoekwoorden in de teksten op je website. Vooral aan het begin van zinnen, in koppen en headlines doen deze zoekwoorden het goed. Let er wel op dat SEO geen losstaande vorm van online marketing is. Het werkt het beste wanneer je het combineert met de juiste inzet van social media en bijvoorbeeld een effectieve blog.

online ondernemen

Adverteren

Het kost een paar euro meer, maar het levert wel degelijk veel op: adverteren. Wil je succesvol online ondernemen, dan zul je vroeg of laat toch moeten adverteren. Je kunt bijvoorbeeld adverteren op websites die vaak door jouw doelgroep bezocht worden. Een andere manier om te adverteren is met Google adwords. Dit werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als zoekmachine-optimalisatie. Er is één groot verschil: bij SEO dien je zelf teksten te schrijven en technieken te gebruiken om hoog in Google te komen. Wanneer je gebruik maakt van Google adwords koop je min of meer je hoge positie bij bepaalde zoekwoorden. Je betaalt een bepaald bedrag waardoor je bij bijvoorbeeld het zoekwoord ‘goedkope laptops’ direct bovenaan de zoeklijst komt te staan.

Verzamel gegevens

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat je veel bezoekers trekt met je website. Je wilt echter natuurlijk wel een product of dienst verkopen anders kun je niet spreken van succesvol online ondernemen. Het is daarom aan te raden om gegevens van bezoekers te verzamelen. Je zult iets moeten verzinnen waardoor bezoekers bereid zijn om gegevens achter te laten. Dat kan bijvoorbeeld voor een nieuwsbrief zijn, waarbij bezoekers korting krijgen als ze zich inschrijven. Of je zet een leuke test op de website die bezoekers kunnen maken. Voor de uitslag moeten ze dan hun naam en emailadres geven.

Onderhoud contacten

Ook bij online ondernemen is het onderhouden van contacten erg belangrijk. Zorg dat je altijd bereikbaar bent via email en social media. Blijf daarnaast in contact met je doelgroep door bijvoorbeeld een nieuwsbrief of door te bloggen. Radiostilte is geen goed teken bij online ondernemen.

Houd rekening met ontwikkelingen

Succesvol online ondernemen betekent ook meegaan met je ontwikkelingen. Aangezien steeds meer mensen online gaan op hun smartphone en tablet in plaats van op een pc, is het belangrijk om hier doelbewust rekening mee te houden.

Previous «
Next »