6 handige tips om als ondernemer te besparen op bedrijfskosten

  • Flex
  • Comments Off

Als ondernemer ben je steeds op zoek naar manieren om je winst te optimaliseren. Daarbij denk je in de eerste plaats aan een zo groot mogelijk omzetcijfer. Maar wist je dat je ook heel wat kunt besparen op bedrijfskosten? Wij maakten een top 6 op.

Kantoorartikelen onder de loep

Investeer in kwaliteitsmateriaal: een degelijke computer en een goede printer zijn essentieel om snel en efficiënt te kunnen werken. Een hp officejet is ideaal voor op kantoor. Kijk wel uit waar je iets koopt. En let bij aankoop niet enkel op de prijs, maar ook op het verbruik. Bestel je artikelen online, daar kan je vaak zaakjes doen. PrintAbout is je ideale partner voor alles wat met printen te maken heeft. Wist je dat je ook cartridges van een huismerk kan kopen? Die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, maar zijn een stuk goedkoper en je doet er bovendien langer mee.

Over energie en zo

Het is handig om eens al je contracten te bekijken. En om via vergelijkingstools te ontdekken of je kan besparen op energie, telefonie, internet, verzekeringen en noem maar op. Wedden dat er heel wat kan bespaard worden? Sommige providers voorzien all-inprijzen met extra korting. Zelf kan je ook actie ondernemen door overal in je bedrijf ledlampen te voorzien: een gigantische meevaller qua energieverbruik.

Poetsen maar

Wellicht doe je een beroep op een schoonmaakdienst voor het reinigen van je bedrijf. De kans is groot dat je dit buiten de kantooruren laat doen, want overdag zijn jouw medewerkers aanwezig. Avonduren zijn echter een stuk duurder. Je kan dus heel wat arbeidskosten besparen door je onderneming overdag te laten poetsen. Mits een goede planning en afspraken met je personeel kan dit voor iedereen een win-winsituatie betekenen.

Het ene pand is het andere niet

Hoe duur is je huisvesting? Is het wel nodig om een chique postcode te hebben? Een minder dure locatie is interessanter qua huurprijs en kan ook andere voordelen bieden: je bent vlotter bereikbaar, parkeren gaat makkelijker,… Bedenk goed hoe groot je pand moet zijn. Misschien kan je een deel van het personeel laten thuiswerken. En is je bedrijf te groot, dan kan je een deel van de oppervlakte gaan verhuren.

Efficiëntie boven

Hoeveel personeel heb je nodig? Misschien moet je niet enkel werken met vaste mensen in dienst. Flexibel personeel is erg handig om kostenefficiënt te werken en om drukke periodes te overbruggen.

Werk je vanuit een bedrijventerrein? Misschien kan je samen met de buren de krachten gaan bundelen en gezamenlijke aankopen doen of samen een beroep doen op een bepaalde dienst. Scheelt een slok op een borrel.

Virtueel reizen

In onze huidige multimedia maatschappij is het echt niet altijd nodig om naar een afspraak te reizen. En moet je toch fysiek reizen, vraag je dan af of dat wel in businessclass of dure hotels moet. Veel zaken kun je via mail, telefonisch of via Skype regelen. E-conferences zijn tegenwoordig algemeen ingeburgerd.

Previous «
Next »