Tips bij het kiezen van het juiste relatiegeschenk

  • Flex
  • Comments Off

Als bedrijfseigenaar, manager of baas van een onderneming is het niet altijd even gemakkelijk om geschikte relatiegeschenken uit te zoeken. Want wat moet je jouw trouwe klanten, zakenrelaties en/of zakenrelaties precies geven? Iedereen is immers verschillend en je kunt als ondernemer met jouw presentjes niet iedereen tevreden stellen. Dat klopt. Maar toch zijn er gelukkig relatiegeschenken die altijd wel bij de ontvanger(s) in goede aarde vallen en gewaardeerd worden. Hoe je slim dit soort geschenken uitkiest, lees je in ons blog. We hebben enkele handige tips voor je verzameld om op een doordachte wijze een geschikt relatiegeschenk uit te kiezen!

Stel zelf een uniek kerstpakket samen

Een kerstpakket is ook een vorm van een relatiegeschenk. Wil je jouw relatiegeschenk perfect afstemmen op de doelgroep, dan is een kerstpakket zelf samenstellen een slim idee. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vier of vijf basisproducten – denk aan een fles wijn, nootjes, chips of champagne – en daarbij enkele losse producten voegen die heel persoonlijk zijn en specifiek zijn gericht op de ontvanger. Dat kan een bioscoopbon zijn, maar ook een paar flesjes speciaalbier of een fraaie usb-stick. Dit soort relatiegeschenken wordt steeds populairder, omdat een persoonlijke aanpak de grootste impact maakt.

Ga voor een duurzaam en/of functioneel cadeau

Vandaag de dag zijn er twee uitgangspunten van belang als je een geschenk weggeeft een relatie. Belangrijk is in de eerste plaats dat een cadeau duurzaam is en robuust. Het geschenk moet lang mee kunnen gaan en niet-schadelijk zijn voor het milieu. Ten tweede wil je impact maken met een cadeau dat echt bruikbaar is en niet in de prullenbak verdwijnt. Een gaaf en duurzaam, maar wel prijzig cadeau is bijvoorbeeld een waardebon voor een duurzame thermostaat. Ook een goed ge├»soleerde thermosfles met bedrijfslogo, of – heel praktisch – een usb-stick in de vorm van een armband doen het prima als cadeau voor je zakenrelaties, klanten of collega’s. Een powerbank, selfie-stick of een goede stormparaplu zijn andere voorbeelden van duurzame en functionele relatiegeschenken.

Bestel jouw relatiegeschenken op tijd

Wat voor soortcadeau je ook kiest als relatiegeschenk, belangrijk is dat de ontvanger onder de indruk raakt en ook echt iets met jouw cadeau kan. Een belangrijk aandachtspunt is verder om op tijd te zijn met het bestellen van jouw geschenken. Dit geldt zeker als je een grote voorraad cadeaus wilt inslaan. Zoek je een relatiegeschenk voor de kerst, dan is september een goed moment om de bestelling te plaatsen. Ben je te laat, dan kan het zijn dat jouw geschenk door de najaarsdrukte niet meer tijdig geleverd kan worden.

Previous «
Next »