Een goede boekhouder betaalt zichzelf terug!

  • Flex
  • Comments Off
een goede boekhouder

Een boekhouder voor een ZZP’er is dé persoon om beroep op te doen als je optimaal geholpen wil worden bij het regelen van administratie binnen je bedrijf. Fiscale bezigheden vragen immers heel wat tijd en energie en een professionele kijk op de zaken is dan ook belangrijk om alles eenvoudiger te maken.

Een boekhouder houdt zich bezig met het opstellen van jaarrapporten, het bijhouden van belastingsregels, enzovoort. Hierdoor is het mogelijk om tijd én geld te besparen op de lange termijn. Hoe gaat dat in zijn werk, en wat zijn de voordelen van een boekhouder? Vragen die een duidelijk antwoord behoeven.

Hoe verdient een ZZP boekhouder zichzelf terug?

Een boekhouder mag dan wel wat kosten, dankzij zijn efficiënte aanpak kan er heel wat tijd bespaard worden:

– Je moet veel minder tijd gebruiken voor de boekhouding en het bijhouden van veranderende belastingregels.

– Jaar- en kwartaaloverzichten worden voor jou geregeld en je moet enkel nog de aangifte van de boekhouder controleren.

Een boekhouder kost in de meeste gevallen helemaal niet zo veel, wat het nog eenvoudiger maakt om uiteindelijk te besparen. Als je het goed aanpakt kun je er zelfs aan verdienen! Drie voordelen van een boekhouder:

1. Andere manieren van besparen leveren meer op, bijvoorbeeld door meer energie te gebruiken voor het uitbreiden van je website. Als je dit zelf doet kan je heel wat geld besparen.

2. Een boekhouder werkt erg doelgericht en heel snel. Als ondernemer zelf je boekhouding dan is dan wel een mogelijkheid, vaak gaan er zaken mis omdat je al zo veel aan je hoofd hebt. Een boekhouder heeft kennis van zaken en houdt zich enkel bezig met fiscale onderwerpen, waardoor het risico op fouten kleiner is en je dus meer kunt besparen.

3. Je hebt meer tijd over voor andere aspecten van het bedrijf zoals productverbetering en klantenrelaties. De boekhouding van een bedrijf kan al snel enkele uren per week kosten, tijd die je even goed zou kunnen gebruiken om klanten tevreden te houden, nieuwe klanten te zoeken en producten en diensten te verbeteren.

Als je genoeg cashflow overhoudt is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je uiteindelijk het meeste zal opleveren: de omzet verhogen of kosten besparen? Beroep doen op een boekhouder voor een ZZP’er geeft je de mogelijkheid om de kosten die je ervoor betaalt grotendeels terug te verdienen – en dat maakt die optie het overwegen zeker waard.

Previous «
Next »