Wat zijn de voordelen van payrolling?

  • Flex
  • Comments Off

Wanneer de meeste mensen denken aan het inzetten van een Payroll bedrijf, verwijzen ze naar het uitbesteden van de salarisverwerking van een bedrijf. Maar wat is het andere type payrolling: het soort dat kostenbesparingen oplevert en een organisatie meer flexibiliteit biedt?

Payrolling is het proces waarbij een uitzendkracht in dienst wordt genomen en op de loonlijst van iemand anders wordt geplaatst. In de huidige zakelijke markt ervaren veel bedrijven een grotere behoefte aan geschoolde werknemers die naar behoefte kunnen worden ingeschakeld afhankelijk van seizoenen of drukke periodes. En dus vroegen we aan experts als Mettom.nl waarom het goed kan zijn om payrolling-services na te streven.

Kosteneffectiviteit

Alles in het bedrijfsleven heeft een prijs, een prijs die voortdurend alles scherp houdt. Elke ondernemer weet dat de kosten voor het aannemen van een fulltime medewerker snel kunnen oplopen. Voordelen – waaronder sociale zekerheid, gezondheidszorg en verzekeringen kunnen 18% tot 20% extra toevoegen aan een basissalaris. Maar door ervoor te kiezen dit te verlonen, hoeft een bedrijf deze kosten niet te dekken; in plaats daarvan worden ze gedekt door de geregistreerde werkgever.

Payrolling is snel

We weten allemaal dat projecten vaak tijdgevoelig zijn, en tijd besteden aan het doorlopen van de administratieve kan veroorzaken en kostbare tijd kan verspillen. Door met een payrolling bedrijf in zee te gaan, kan een organisatie dat proces volledig overslaan, wat de verloren tijd aanzienlijk zal verminderen. Terwijl een payrolling bedrijf de lasten van deze administratieve processen op zich neemt, kan jij je focussen op het ondernemen.

De dagelijkse efficiëntie

Nu bedrijven hun organisaties slanker en operationeel efficiënter willen maken, zijn veel managers gedwongen om extra taken op zich te nemen in hun dagelijkse taken. Zodra medewerkers overbelast raken, kunnen taken echter  worden verwaarloosd en tussen wal en schip vallen. Het gebruik van hun kostbare tijd om werknemers in en uit te werken is waarschijnlijk niet de beste besteding van hun tijd. Door samen te werken met een strategische partner voor payrolling, elimineer je deze rompslomp en stel je jouw HR-afdeling in staat dringender zakelijke problemen aan te pakken.

Isolatie van risico’s

Het gebruik van een payrolling bedrijf kan helpen om arbeidsrelaties te verstevigen en verwarring rond de werkelijke werkgever van de resource weg te nemen.

Proefperiode

Payrolling-services stellen je in staat om nieuw personeel uit te testen op een kortlopend contract. Dit zal je helpen de kwaliteit van hun werk te onderzoeken en de waarde te bepalen die zij voor jouw organisatie kunnen bieden. Komt deze persoon uiteindelijk overeen met de missie, visie en cultuur van de organisatie? Sommige payrolling-providers, bieden zelfs een gratis overstap na een bepaald aantal gewerkte uren, zodat je de payrolled resource gratis als directe werknemer kunt aannemen.

Payrolling kan dus erg gunstig zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar tijdelijke functies. Met de steeds grotere complexiteit op het gebied van ziektekostenverzekering, belasting, aansprakelijkheid en arbeidsrecht, kan het inschakelen van een payroll bedrijf voor tijdelijke functies de druk op het bedrijf verlichten.

Hier nog even de belangrijkste voordelen:

– Het bedrijf wordt beschermd tegen aansprakelijkheid door gebruik te maken van een payroll-serviceprovider voor tijdelijke aanwervingen

– Het bespaart de administratieve kosten, lasten en risico’s van het toevoegen van personeel aan de interne salarisadministratie. De payroll provider neemt de verantwoordelijkheden van de werkgever op zich, inclusief alle door de overheid opgelegde naleving en belasting inhoudingen.

Previous «
Next »