• Homepage
  • >
  • Auto
  • >
  • Kilometerregistratie: handmatig of automatisch bijhouden?

Kilometerregistratie: handmatig of automatisch bijhouden?

  • Flex
  • Comments Off
kilometerregistratie

Als zzp’er of werknemer/werkgever in het MKB ben jij ongetwijfeld wel eens in aanraking gekomen met kilometer of rittenregistratie. Over het algemeen niet de leukste klus. Tegenwoordig zijn er diensten die deze taak van je overnemen. Bekijk Routevision.nl.

Waarom kilometer of rittenregistratie bijhouden?

In eerste instantie vraag je je misschien af waarom het überhaupt nodig is om kilometers of ritten te registreren of bij te houden. Over het algemeen is de enige reden hiervan zodat jij je kilometers of ritten kan declareren bij je werkgever wanneer jij kosten maakt voor het bedrijf. Op deze manier krijg jij de gemaakte kosten met kilometers of ritten dus netjes terug wanneer je het goed geregistreerd hebt. Daarnaast is het mogelijk wanneer jij een bedrijfsauto hebt dat het nodig is om kilometer en rittenregistratie bij te houden voor de administratie van  het bedrijf. Ook kunnen ze op deze manier bijhouden welke kilometers jij privé rijdt en welke voor het bedrijf. Een erg belangrijk onderdeel dus!

Het gebruik van een rittenregistratie app 

Het is steeds gebruikelijker om als bedrijf een rittenregistratie app te gebruiken om zo de administratie op orde te houden voor al het personeel en alle bedrijfsauto’s. Waar het jaren geleden normaal was om alles handmatig door te voeren wordt er steeds meer overgenomen door applicaties die dit simpelweg uit zichzelf doen. Deze apps vragen vaak een relatief kleine vergoeding in vergelijking met de kosten en de tijd die jij er anders zelf aan kwijt zou zijn. Ideaal dus. 

De voordelen van zo’n rittenregistratie app is ten eerste dat het enorm veel werk van jou overneemt wat je zal gaan merken qua uren. Daarnaast is een automatisch systeem die ritten en kilometers registreert over het algemeen ook nauwkeuriger dan wanneer dit handmatig ingevoerd moet worden. Waar vroeger alles voor een bepaalde datum ingeleverd moest worden is het nu altijd up to date omdat alles per direct in het systeem staat. Een stuk nauwkeuriger dus en minder stress en werk voor de werkgever en werknemers. 

De nadelen van een rittenregistratie app zijn onder andere dat hiervoor betaald moet worden en dat het personeel hier aan moet wennen in het begin. Echter zijn dit nadelen die niet opwegen tegen de grote voordelen van een automatisch systeem. Overweeg dus goed of dit misschien iets voor jouw bedrijf kan zijn. 

Waar koop je een rittenregistratie app? 

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden bij het aanschaffen van een rittenregistratiesysteem. Vaak hebben verschillende bedrijven overeenkomstige diensten wat deze keuze dan vaak ook lastig maakt. Ga online op zoek naar reviews over het desbetreffende bedrijf om zo meer te weten te komen en een goede keuze te maken. Wij raden het ook aan om online op zoek te gaan en specifiek te kijken of bedrijven een keurmerk hebben wat betreft ritregistratiesystemen. Dit vergroot de veiligheid voor jouw bedrijf en zorgt ervoor dat jij met iets meer zekerheid een deal kan sluiten met een bedrijf dat past bij jouw behoeftes. Als laatste raden wij het aan om altijd eerst persoonlijk met een manager van het bedrijf te praten voordat je online afspraken maakt. Succes! 

Previous «
Next »