Het nut van een jurist voordat het fout gaat

  • Flex
  • Comments Off
jurist inhuren

Daarom een jurist inzetten

Ben je benieuwd wat het nut van een jurist is voordat het fout gaat? Je kunt een advocaat arbeidsrecht inzetten indien je met een geschil omtrent arbeidsrecht te maken hebt, maar vooraf ook advies inwinnen bij een jurist. Juist in deze tijden kun je tegen diverse juridische vragen aanlopen als je een eigen bedrijf hebt of over een eenmanszaak geschikt. Denk bijvoorbeeld aan vragen over overheidssteun, of de arbeidscontracten met medewerkers goed in elkaar zitten en of de overeenkomsten met nieuwe opdrachtgevers kloppen. Een jurist kan je van een gedegen advies voorzien en brengt diverse voordelen met zich mee. Wij zochten uit wat de voordelen van het inschakelen van een jurist zoal zijn en hebben ze voor je op een rij gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Een jurist kost minder geld

Zowel een jurist als een advocaat volgen dezelfde studie. Echter heeft de advocaat (zoals bijvoorbeeld een advocaat ondernemingsrecht) wel een advocatenopleiding  afgerond waarbij er centrale aandacht is voor de speciale bevoegdheden van de advocaat. De jurist heeft deze advocatenopleiding niet gevolgd, daar deze bevoegdheden ook niet nodig zijn voor de jurist. Een jurist is ook stukken goedkoper dan een advocaat. Dit heeft ermee te maken dat een advocaat doorgaans meer kantoorkosten heeft.

Mag op basis ‘no cure no pay’ procederen

Wat tevens een groot voordeel van de jurist is, is dat hij op basis van ‘no cure no pay’ mag procederen. Dit betekent ook wel dat wanneer het gewenste resultaat niet bereikt is, de jurist geen vergoeding Wanneer het gewenste resultaat niet bereikt is door de jurist, ben je ook geen vergoeding aan hem/haar verschuldigd voor de werkzaamheden. Hierdoor weet je zeker dat een jurist zich hard zal maken voor jouw belangen. Advocaten mogen echter niet te werk gaan op deze basis.

De jurist kan u in diverse situaties bijstaan

Een jurist kan je bij diverse procedures bijstaan. Denk bijvoorbeeld bij procedures omtrent:
– Sociale zaken
– Bestuursrecht
– Zaken bij de kantonrechter
– Ambtenarenzaken
– Huurzaken
– Erfrecht
– Vreemdelingenzaken
– Consumentenkoopovereenkomsten
En diverse andere procedures. Een jurist is in tegenstelling tot de advocaat niet verplicht om bij alle civiele- en strafzaken die voor de rechtbank komen te verschijnen.

Wist jij al dat een jurist bij diverse procedures iets voor je kan betekenen? Mocht je een jurist willen inzetten, raden we het je aan om online naar een goede jurist te zoeken. Wij wensen je veel succes.

Previous «
Next »