Alles wat je moet weten over urenregistratie apps

  • Flex
  • Comments Off
urenregistratie app

Urenregistratie, voor de een is het een ver van mijn bed show en voor de ander een belangrijke realiteit. Werk jij bij een logistiek bedrijf, of distributiecentrum of productiebedrijf, dan is er een grote kans dat jij ook met een urenregistratie te maken hebt. Vaak is dit een modernere manier van ‚inklokken’. Ben je echter ondernemer of zzp’er waarbij je uren schrijft voor je opdrachtgevers, dan is een goede urenregistratie helemaal belangrijk, omdat je anders niet weet hoeveel tijd je kwijt bent geweest aan een bepaald project. Mensen die hier van afhankelijk zijn, zullen waarschijnlijk al een urenregistratie app hebben om dit goed bij te kunnen houden.

Een dergelijke app werkt met een kloksysteem, waardoor je precies kunt bijhouden hoeveel tijd je in een bepaalde afdeling of klant steekt. Dit is belangrijk, zodat je leert of deze rendeert. Je kunt namelijk door je uren te registreren een beter beeld krijgen over hoe lang er daadwerkelijk wordt gewerkt aan een onderdeel binnen je bedrijf.

Een uren registratie app maakt alles een stuk makkelijker

Een urenregistratie app maakt het voor ondernemers, zzp-ers en anderen het een stuk makkelijker om hun gewerkte uren bij te houden. Hierdoor hoef je niet meer met excel sheets te werken of, nog ouderwetser, een memoblok of notitieboekje waarin alles wordt bijgehouden, waarna dat weer gedigitaliseerd moest worden. Dat kost natuurlijk veel meer tijd, maar veel erger is dat het ruimte geeft voor het maken van fouten.

We noemden het al hierboven: in fabrieken, logistieke bedrijven, etc. wordt vaak gebruik gemaakt van prikklokken. Dit systeem kent iedereen wel, al is het maar uit films. De redenen van dit klokken is natuurlijk om bij te houden hoeveel uur iemand werkt en kan gekeken worden of elke werknemer zich aan de tijden die in zijn of haar contract staan, houdt. Daarnaast kan men zo makkelijk zien hoeveel verlofuren iemand nog heeft.

Hiervoor heb je natuurlijk een apparaat nodig die de uren bij kan houden. Een werknemer houdt daar dan een pasje of andere vorm van identificatie langs en het apparaat registreert dit. Ook in zo’n geval kan men  kiezen voor een urenregistratie app, waardoor de werknemer kan kiezen om zich in te klokken via het kloksysteem of via de uren registratie app.

Orienteer je goed!

Tegenwoordig zijn er veel verschillende urenregistratie apps op de markt, maar ze zijn niet allemaal even goed. Het is daarom belangrijk om te weten aan welke eisen een goede urenregistratie app moet voldoen. De eerste is natuurlijk de betrouwbaarheid. Je moet er voor 100% zeker van kunnen zijn dat de app precies de uren noteert die er gewerkt worden. Doet de app dit niet, dan kan je dit veel geld kosten als ondernemer, of je kunt een hoop kwade werknemers op de stoep verwachten.

Ook al vind je de meest betrouwbare urenregistratie app die er is, als deze niet goed gekoppeld is aan je salarisadministratie, kunnen er nog steeds fouten ontstaan. Doordat dit een vrij serieus gedeelte is, raden wij aan om dit door een professioneel bedrijf te laten inrichten. Er zijn tegenwoordig ook gratis urenregistratie apps op de markt, maar om die zelf te gaan koppelen aan je salarisadministratie blijft risicovol. Als een professional dit doet, weet je zeker dat het god gebeurt en hoef je er niet meer naar om te kijken.

Previous «
Next »