Soorten pallets 

  • Flex
  • Comments Off

Pallets worden gemaakt van verschillende soorten materialen, zoals gerecycled hout, plastic en multiplex. Een palletstelling wordt gebruikt in verschillende soorten bedrijven, maar ze worden meestal gebruikt in magazijnen. Een type blok waarmee u bekend kunt zijn is een blokpallet, ze zijn meestal bekend om hun vierwegs ingang. Met dit soort ontwerp zijn ze gemakkelijk toegankelijk voor vorkheftrucks aan alle vier de zijden. Een ander type pallet dat wereldwijd veel wordt gebruikt is de houten pallet. Ze zijn bestand tegen gevaren en zijn gemaakt van sterk hout. Zij zijn ook zeer gemakkelijk te herstellen wanneer beschadigd. De mogelijkheid om ze te repareren is de meest subtiele reden voor hun populariteit. Wel dient u rekening met het soort te houden wanneer u een palletstelling gebruikt.

Blokpallets

Blokpallets zijn gemaakt van multiplex, plastic en hout. Dit soort pallets wordt meestal gebruikt voor palletrekken die in magazijnen worden gebruikt en ze hebben meestal 4 tot 12 cilindrische houten palen, die worden gebruikt om de planken aan de bovenkant te stabiliseren. Dit soort pallets kan met planken of zonder planken beschikbaar zijn. Zij kunnen ook op verschillende manieren worden geconfigureerd. Om blokpallets efficiënt te kunnen hanteren, zijn zij zo ontworpen dat zij zowel parallelle als loodrechte langsliggers gebruiken. In tegenstelling tot stringers die vorkheftrucks op vier manieren kunnen hanteren.

Stringer-pallets

Dit soort pallets zijn in twee richtingen stringers, dat zijn de planken die van de bovenste naar de onderste dekplanken lopen. Dit is om de lading van de pallet te ondersteunen. Merk op dat de twee-weg pallets zijn ontworpen om alleen vorkheftrucks toegang te verlenen van slechts twee kanten. Er zijn ook vierweg pallets. Dit soort pallets zijn precies hetzelfde, net als de two way stringers. Maar de vier-weg pallet staat toegang voor heftruck vorken van alle vier de kanten toe. Zij staan ook het ingaan van pallet vijzels toe. Er zijn ook twee types van vier-zij pallets. Er zijn die met ingekeepte langsliggers en sommigen met blok ontwerpen. Pallets met ingekeepte langsliggers kunnen alleen met vorkheftrucks in alle vier richtingen worden gebruikt en met pallet krikken slechts in twee richtingen.

Previous «
Next »