Je eerste personeelslid aannemen: hoe doe je dat?

  • Flex
  • Comments Off

Haast elk bedrijf heeft vroeg of laat nood aan een extra werkkracht. Of het nu gaat om een bakkerij, een drukbedrijf of een enorme multinational, het succes van de onderneming wordt grotendeels bepaald door de productiviteit van de werknemers. Aandacht besteden aan het werven van die werknemers is dan ook belangrijk.

Maar hoe gaat dat nu, een personeelslid aannemen? Waar moet je zoal op letten als je kandidaten zoekt, teneinde het beste uit je bedrijf te halen? Dergelijke vragen verdienen een duidelijk antwoord!

Belangrijke factoren bij het eerste personeel aannemen

Een eerste personeelslid aannemen klinkt dan wel eenvoudig, als je écht de juiste persoon wil vasthebben dan is het belangrijk dat je op een aantal zaken let:

1. De kennis en kunde van de persoon

Eerst en vooral is het natuurlijk belangrijk te weten wat de kandidaat zoal kan en kent. Als je wil dat hij of zij een volwaardig deel gaat uitmaken van de onderneming en bijdraagt tot het succes ervan, dan is het belangrijk dat die persoon over de nodige kennis en vaardigheden beschikt!

2. De sociale vaardigheden

Een al even belangrijk, maar vaak onderschat aspect bij het aannemen van een nieuw personeelslid, is diens vaardigheden op sociaal vlak. Vaak zijn mensen erg goed in wat ze doen en kunnen ze dus een enorme bijdrage doen aan de onderneming, maar presteren ze wel heel wat minder goed op sociaal vlak. Dit kan het moeilijk maken om de talenten en kennis van die persoon optimaal te benutten binnen de context van het bedrijf.

Zo kan het gebeuren dat de persoon in kwestie helemaal niet past binnen het sociale plaatje van de onderneming, waardoor zijn of haar talenten en kennis niet volledig tot uiting komen. En dat zou natuurlijk jammer zijn!

Personeel aannemen, een heuse opdracht

Bovenstaand overzicht geeft slechts enkele van de belangrijke factoren die bij personeel aannemen komen kijken. Een eerste personeelslid aannemen is een hele verantwoordelijkheid, omdat jouw keuze als ondernemer het succes van het bedrijf beïnvloedt. Gebruik je echter bovenstaande tips bij je eerste personeel aannemen, dat wordt het hele proces meteen veel eenvoudiger én doeltreffender!

Previous «
Next »