Waarom kiezen voor private lease?

  • Flex
  • Comments Off
private lease

Leasen op eigen naam wordt steeds gebruikelijker. Kiezen voor private lease is de manier waarop je jouw autogebruik veel meer op maat kunt maken. De vraag is dan natuurlijk wel hoe je hier zelf van kunt profiteren? Wat zijn de zaken waar je op moet letten en hoe zorg je dat je precies op maat geholpen wordt. Om je daarbij te helpen, kan je op deze plek alvast de nodige informatie vinden. Daarmee maak je het gemakkelijker voor jezelf. Neem alles eens rustig door en bepaal of lease voor jou ook aantrekkelijk kan zijn.

Voordeliger dan kopen

Doordat je aan een vast leasebedrag per maand vastzit, ben je vaak wat voordeliger uit. Wanneer je een auto koopt, ben je in één keer het hele aankoopbedrag kwijt. Of je moet een lening aangaan bij de bank waar rente aan verbonden zit. En dan heb je alle kosten die erbij komen zoals de wegenbelasting en onderhoud nog niet meegenomen. Wanneer je de optie om te kopen naast die van leasen legt, dan merk je dat je bij slim leasen goedkoper uit bent. Zo houd je meer geld over voor leuke dingen. Dat is natuurlijk ook wel belangrijk.

Altijd in goede staat

Een ander voordeel van werken met een leasemaatschappij is dat de auto altijd in goede staat te houden is. Daar ben je nu zelf minder verantwoordelijk voor. Je betaalt immers in de leaseprijs ook voor reparaties en onderhoud. Wanneer er dus iets mis is met je auto heb je altijd iets om op terug te vallen. Wanneer je zelf de auto koopt, dan is dat natuurlijk anders. Dan moet je hier zelf allemaal nog voor zorgen. Dat is lang niet zo aantrekkelijk. Het is juist dit voordeel wat veel mensen over de streep trekt om voor lease te kiezen.

Meer inzicht in de kosten

Wanneer je kiest voor private lease, dan heb je ook meer inzicht in je maandelijkse kosten. Je weet immers iedere maand wat je kwijt bent aan de auto. Dat is het maandelijkse leasebedrag. Verder heb je nergens omkijken naar. Het is wel heel fijn om op die manier te kunnen plannen. Het is fijn om zaken zoals de belasting en de verzekering er allemaal in opgenomen te zien. Iedere maand kom je dan op een gelijk bedrag uit en zo kom je dus niet voor verrassingen te staan. Dit geeft ook de nodige rust.

Net iets meer dienstverlening

Het andere voordeel van private lease is dat je er niet alleen voor hoeft te staan. Wanneer je namelijk met een leasemaatschappij werkt, dan kan je al snel steunen op wat extra dienstverlening. Waardoor het dus ook allemaal wat gemakkelijker wordt als je op stap gaat. Hulp bij pech is een voorbeeld. Advies over de juist auto voor jouw situatie is een ander voordeel. Leuke extra’s zijn bovendien altijd mooi meegenomen. Het zijn al dit soort zaken die er echt toe doen. het rijden wordt er niet alleen gemakkelijker, maar ook veel leuker door. Dat maakt een groot verschil.

Previous «
Next »