• Homepage
  • >
  • Auto
  • >
  • Je bent na heel veel positieve verhalen nieuwsgierig geworden naar de voordelen van een lease auto

Je bent na heel veel positieve verhalen nieuwsgierig geworden naar de voordelen van een lease auto

  • Flex
  • Comments Off
lease auto

Je bent heel erg aan het twijfelen of je een nieuwe auto wilt gaan kopen. Steeds vaker hoor je namelijk bekenden en collega’s die vol lof zijn over hun lease auto. Lekker gemakkelijk een bepaald model auto rijden voor bepaalde tijd, zonder je druk te maken over allerlei details zoals onderhoud en verzekeringen. Je bent altijd eigenaar geweest van je eigen auto, maar hoe langer je erover nadenkt, hoe nieuwsgieriger je wordt naar wat de eventuele voordelen van een lease auto voor jou kunnen betekenen. Zeker als je een zakelijke lease overeenkomst afsluit, kan dit op belastinggebied en vaste onkosten nog wel eens de nodige extraatjes opleveren. 

Na het nodige speurwerk op het internet kom je heel wat interessante details tegen waar je eerst niet echt bij had stilgestaan. Zo kun je een keuze maken uit verschillende leasevormen. Zo bestaan er mogelijkheden tot operational lease, waarbij je een vast all-in maandbedrag betaalt en verder geen enkele zorgen hebt met betrekking tot je auto. Bij een financial lease wordt je in de loop der tijd eigenaar van de auto die je leaset door middel van maandelijkse betaaltermijnen.  Maar ook de shortlease kan interessant zijn. Hierbij lease je een auto voor een kortere periode van maximaal twaalf maanden. Daardoor kun flexibel zijn en met grotere regelmaat voor een ander model kiezen. Afhankelijk van wat je het beste uitkomt, kun je vervolgens een selectie maken van welke leasevorm voor jou het best geschikt is. Naast het kiezen van een leasevorm is het natuurlijk ook noodzakelijk te weten wat voor auto je precies wilt rijden. Wil je een hippe elektrische auto zoals een Polestar 2, dan brengt dat ook weer allerlei voor en nadelen met zich mee. Of ga je liever voor een kleinere goedkopere benzine auto?

Ook als ZZP-er zijn er de nodige voordelen die een lease auto interessant maken

Niet alleen voor bedrijven, maak ook voor zzp-ers kan een lease auto aantrekkelijk zijn. Je lost je mobiliteitsproblemen op en hoeft niet ineens veel geld te betalen voor een nieuwe auto. Door een lease auto te gebruiken, kun je bovendien behoorlijk wat tijd uitsparen, omdat je al je zaken bij een partij kunt regelen. Natuurlijk is de auto niet van jou en kun je een zelf gekochte auto op ieder moment weer door verkopen. Maar bij een lease auto zijn zaken zoals onderhoud en reparaties bij je vaste maandelijkse leasekosten inbegrepen, net zoals banden, wegenbelasting en verzekering. Daar hoef je dus niet langer naar om te kijken. 

Fiscaal kan het bovendien aantrekkelijk te zijn om met een lease auto te rijden. Je kunt je maandelijkse leasekosten net als overige gebruikskosten aftrekken van de winst. Daarnaast is de btw over het maandelijkse leasebedrag aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen, het model auto dat je wilt leasen en hoeveel privé en zakelijke kilometers je per jaar rijdt, zal je een keuze moet maken over welke soort leasevorm het beste aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. 

De voordelen van een lease auto blijken toch best talrijk. Zodoende dat je besluit je nog eens verder voor te laten lichten door de experts van een leasebedrijf met een goede reputatie, om je laatste vragen weg te nemen en een definitieve keuze te maken. 

Previous «
Next »