Zo breng je recruitment naar een hoger niveau

 • Flex
 • Comments Off
recrruitment

Als je recruitment binnen een organisatie naar een hoger niveau wil tillen, zul je het recruitmentproces moeten versterken met een strategisch recruitment plan. Als er al een recruitmentplan is, moet er gekeken worden welke stappen geoptimaliseerd kunnen worden. Er is binnen elke organisatie immers ruimte voor verbetering. 

Schakel een interim recruiter in

Een interim recruiter kan de stappen van jouw recruitmentproces onder de loep nemen. De voordelen hiervan zijn dat deze recruiter een frisse blik op de organisatie heeft. Door de ervaring die een interim recruiter heeft, kun je er op vertrouwen dat hij of zij snel waarde toevoegt aan de organisatie en in een korte tijd belangrijke stappen kan zetten. Voor het optimaliseren van een recruitmentplan is interim recruitment voor organisaties dus zeer interessant. 

Optimalisatie van een recruitmentplan

Bij de optimalisatie van een recruitmentstrategie komen een aantal dingen kijken, waaronder:

 1. Het checken van  je organisatiedoelen
  Kloppen deze nog in de huidige situatie en markt? Waar staat de organisatie en hoe zit het met het budget? Met behulp van een interim recruiter ga je weer even terug naar de basis om te kijken of alle doelen nog kloppen.
 2. Het koppelen van deze doelen aan je recruitmentstrategie
  De interim recruiter onderzoekt wat er nodig is om de organisatiedoelen te behalen. De antwoorden op deze vragen zijn de basis van de recruitmentstrategie.
 3. Het uitwerken van het recruitmentplan
  Denk hierbij aan het creëren van awareness zodat het aantrekkelijk wordt voor mensen om bij je te komen werken. De interim recruiter doet onderzoek naar de doelgroep en hun interesses, zodat jij ze op de juiste manier aan kunt spreken en interesse kunt wekken.
 4. Het verbeteren van je wervingsplan
  Geef dit zo’n zes tot achttien maanden de tijd, een goede recruitmentstrategie moet continu worden aangescherpt en dat heeft tijd nodig. Een interim recruiter kan een organisatie tijdelijk in ondersteunen.

Het samen doen

Recruitment doe je niet alleen, dat doe je samen. Als jouw werknemers tevreden zijn, zullen ze dit naar buiten uitstralen. Het zijn de ambassadeurs van jouw werkgeversmerk. Dankzij deze positieve awareness wordt het interessant voor anderen om bij jou te komen werken. Zorg dus dat je de juiste ambassadeurs hebt en hou deze tevreden. 

Previous «
Next »