Security op de werkplek

  • Flex
  • Comments Off
Ongetwijfeld sta je wel eens stil bij het onderwerp security op de werkplek. Hoewel we het allemaal graag anders zouden zien, kunnen we onze ogen niet sluiten voor zaken als criminaliteit en agressie. Ten onrechte denken we vaak dat beveiliging en alarmsystemen nog altijd zeer duur zijn en dat deze hoge kosten niet opwegen tegen een wellicht lager risico op problemen. Toch kan zich wel degelijk een incident voordoen, en wil je op dat moment niet denken: had ik maar… Een IP camera biedt uitkomst: het is een voordelig systeem met ongekend veel mogelijkheden.

Veel voordelen

Wat is een IP camera eigenlijk precies? IP staat voor Internet Protocol. De beelden die de camera maakt worden, via een netwerkkabel of volledig draadloos via WIFI, verzonden via het internet. De camera wordt dan ook vaak aangeduid als een internet camera. Dit systeem biedt een groot aantal voordelen. Zo kun je overal waar internet aanwezig is, inloggen op het camerasysteem om beelden te bekijken. Je kunt live meekijken wat zich op dat moment op de werkplek voordoet, of je kunt op een later moment beelden terugkijken wanneer zich iets heeft voorgedaan of je dit uit wilt sluiten. De beelden die de camera verstuurt, zijn zeer scherp van kwaliteit en daardoor veel bruikbaarder dan de schokkerige beelden, zoals je die wellicht kent van reguliere beveiligingscamera’s.

Controle en veiligheid

Het installeren van een IP camera zal jouw gevoel van veiligheid en controle enorm vergroten. Het is een zeer geruststellende gedachte dat je kunt zien wat er op je werkplek gebeurt, ook als je je zelf heel ergens anders bevindt. Wellicht doet zich een situatie voor, waarbij je niet fysiek aanwezig kunt zijn, maar wel graag van een afstandje mee wilt kijken wat zich precies voordoet. Of er is iets gebeurd, waarbij je op een later moment wilt nagaan wat dan precies. Wanneer je inlogt op het systeem, kun je de situatie nauwkeurig nagaan. Zo bieden de meeste camera’s de mogelijkheid om in te zoomen, zodat je precies kunt bekijken wat er gebeurd is. Ook kun je de beelden opslaan en digitaal verzenden, hetgeen van pas komt bij bijvoorbeeld een aangifte van diefstal of vernieling. Zorg ervoor dat je de wachtwoorden van je camera zorgvuldig kiest. Zo weet je zeker dat jij de enige bent die de beelden kan bekijken en hoef je niet bang te zijn dat iemand anders er misbruik van kan maken.
Previous «
Next »