Tips voor het vinden van een parkeerplek

  • Flex
  • Comments Off

Parkeren zou eigenlijk haast geen tijd en energie in beslag mogen nemen maar in realiteit is dit vaak juist wel zo. Op zoek gaan naar de beste parkeerplaats (of je nu boodschappen gaat doen of zo dicht mogelijk bij het werk wil kunnen parkeren) kan soms frustrerend zijn. De volgende tips helpen je echter om sneller een parkeerplaats te vinden om meer tijd te besparen!

1. Een willekeurige rij kiezen

Actief zoeken naar een parkeerplaats klinkt dan wel logisch, soms is een willekeurige rij uitkiezen en daar op zoek gaan naar een plaatsje de beste manier om snel op stal te kunnen staan. Vooral mannen passen deze techniek toe, aangezien vrouwen liever iets voorzichtiger te werk gaan.

2. Blijf gewoon even wachten

Haast en spoed is zelden goed, ook als je zoekt naar een parkeerplaats! In plaats van de hele tijd rond te blijven rijden kan je dus ook gewoon even ter plaatse wachten tot iemand anders zijn parkeerplaats vrijgeeft. Als je dan al ter plaatse bent dan kan niemand je die kans nog afpakken. Daarbij geeft even afwachten je de kans om sneller op te vangen waar er al dan niet een andere plaats vrij is!

3. Vriendelijk en kalm

Rustig en vriendelijk blijven klinken vanzelfsprekend, ongeduld is op de weg (en ook in parkeerplaatsen) jammer genoeg geen uitzondering. Als je je opdringerig gedraagt zorgt dat er trouwens voor dat een chauffeur zich juist minder zal haasten. Het zoeken naar een parkeerplaats is echter geen wedstrijd, dus rustig blijven is essentieel om sneller een plekje te vinden!

4. Een verkeersbeugel

Als je op je werk het grote geluk hebt dat je beschikt over een vaste parkeerplaats dan kan je jezelf tot één van de weinigen rekenen. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat er nooit een keer iemand het toch zal wagen om je plaats in te nemen, waardoor je dus toch weer op zoek moet gaan naar een andere plek. De beste manier om dat te vermijden is door middel van een verkeersbeugel, die ongewenste bezoekers tegenhoudt en je parkeerplaats vrijhoudt!

5. Rijd zo diep mogelijk

Als je toegang hebt tot een ondergrondse parkeerplaats dan kan je jezelf heel wat tijd en energie besparen door zo diep mogelijk te rijden. De bovenste verdiepingen van een dergelijke parkeergelegenheid worden door ongeduldige bezoekers vaak het eerst bezet, waardoor jij dus meer speelruimte hebt dieper onder de grond!
Naar boven

Previous «
Next »