Beleggen op de juiste manier: jouw ondernemingsplan

  • Flex
  • Comments Off

Als ondernemer krijg je dagelijks te maken met financiële beslissingen. Betalingen, het maken van offertes en het overwegen van bepaalde investeringen. Het is slechts een kleine greep uit de keuzes die gemaakt moeten worden, maar geen van deze onderdelen houdt rekening met jouw eigen toekomst. Want hoe zit het met jouw spaargeld, voor het moment waarop je niet langer met je business verdergaat? Heb je ooit beleggingen overwogen om na al het werk een appeltje voor de dorst te hebben?

Beleggen, maar waarin dan precies?

Ooit was de financiële markt een podium waar de ‘normale’ mens niets te zoeken had. De beursvloer was een plek waar jonge mannen die strak in het pak met stapels papieren elkaar overschreeuwden om de orders te plaatsen. Dat is verleden tijd. Tegenwoordig kan letterlijk iedereen met een beetje geld deelnemen aan de handel. Om hiermee te beginnen, moet je eerst een financieel product kiezen en dát is tegenwoordig een stuk lastiger dan je denkt. Je kunt beleggen in cryptovaluta, aandelen, effecten en valutaparen. Ook kun je nog altijd beleggen in de grondstoffen, zoals olie, goud en zilver. Maar al deze opties maken het niet makkelijker om een instap te vinden. Zeker niet wanneer je naar het risico kijkt, want dat wordt nog te vaak vergeten.

Risicomanagement als onderdeel van je ondernemingsplan

Binnen jouw bedrijf werk je bewust of onbewust met risicomanagement. Je hebt niet slechts één klant en je zet nooit al het kapitaal in op één lijn. Je wilt er op elk moment voor zorgen dat de levensvatbaarheid van je bedrijf optimaal in orde blijft. Hier moet ook rekening mee gehouden worden bij het beleggen en eigenlijk is het niet eens zo verschillend. Bij het risicomanagement bij het beleggen moet je er rekening mee houden dat je het vermogen verspreidt over verschillende onderliggende waardes en instrumenten. Daarnaast zorg je er altijd voor dat je slechts een klein gedeelte van het kapitaal per keer belegt zodat het risico op een volledig verlies minder is.

De makkelijkste manier van beleggen

Als ondernemer heb je niet de tijd om alle markten in de gaten te houden en actief risicomanagement bij beleggingen kost per definitie te veel tijd. Daarom is het handiger om te kijken naar een platform waar de beleggingen gedaan worden, zoals fondsbeleggen of websites zoals besmartib.nl. Zo kun je ook als ondernemer elke keer een bepaald bedrag beleggen om zo kapitaal te vergaren als appeltje voor de dorst wanneer je geen business meer hebt.

Previous «
Next »