• Homepage
  • >
  • overig
  • >
  • Maatpakken: een betrouwbare en zakelijke uitstraling

Maatpakken: een betrouwbare en zakelijke uitstraling

  • Flex
  • Comments Off
Uiteraard kun je een eigen bedrijf runnen in een spijkerbroek en een normaal shirt. Tegenwoordig kun je zelfs flexwerken in je ondergoed wanneer je vanuit huis werkt. Maar er zijn tal van momenten waarop het belangrijk is om te denken aan de uitstraling van je bedrijf en je eigen imago. Zoals wanneer naar een klant moet, wanneer je foto’s laat maken voor je bedrijf of wanneer je met een partner aan tafel moet zitten om over de toekomst te praten. Op zulke momenten is het belangrijk om goed na te denken over de kleding die je kiest.

Kleding maakt de ondernemer

Zakelijke kleding zoals maatpakken zijn lange tijd helemaal in de mode geweest. De laatste tijd is de aandacht voor deze kleding wat afgenomen en dat is lang niet altijd even wenselijk. Wanneer je als ondernemer aan het werk bent en mensen ontmoet die belangrijk kunnen worden voor je bedrijf, dan wil je dat je kleding helemaal in orde is. Ten eerste omdat het een betrouwbare en zakelijke uitstraling geeft. Maar ook omdat maatpakken ervoor zorgen dat je net wat zelfverzekerder aan het gesprek deel kunt nemen. De juiste kleding zorgt immers voor een bepaalde status en dát merk je zelf ook wanneer je weet dat je goed gekleed bent.

Kiezen voor maatpakken, een verstandige keuze

Wil je serieus genomen worden als ondernemer en wil je het bedrijf een sterke uitstraling geven? Dan is het een goed moment om wat meer aandacht te besteden aan je kleding. Wanneer je kiest voor zakelijke kleding, dan is het belangrijk dat de verschillende elementen goed op elkaar afgestemd zijn. Zoals het geval is bij de betere maatpakken bijvoorbeeld. Wees niet te bang om te kijken naar de mogelijkheden om de uitstraling nog wat kracht bij te zetten door het gebruik van sieraden of andere accessoires, maar overdrijf het niet.

Kleding moet bij je bedrijf passen

Ga je op zoek naar zakelijke kleding, zorg er dan voor dat de kleding past bij het bedrijf dat je hebt. Een bedrijf dat zich bezighoudt met begrafenissen zou alleen maar gebruik mogen maken van sobere kleding en stijlvolle maatpakken, waar een ontwerper juist veel meer vrijheid heeft bij het maken van combinaties. Kijk vooral eens naar de mogelijkheden voordat je een keuze maakt, want met een maatpak kun je letterlijk alle kanten op.

Previous «
Next »