Een eigen bar beginnen: een kort stappenplan

  • Flex
  • Comments Off

Eigen bar openen: zorg dat je niets vergeet!

Een eigen bar openen lijkt eenvoudig, maar vereist een goed stappenplan. Al snel zie je dingen over het hoofd die cruciaal zijn wanneer je een eigen bar begint. Wat zijn de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het openen van je eigen bar? Hieronder hebben we enkele aandachtspunten op een rijtje gezet die je zeker in het oog moet houden!

Belangrijke aandachtspunten bij het opstarten van je eigen bar

Je moet als (startend) horecaondernemer in elk geval letten op de volgende zaken:

1. Schrijf je in bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Dit kost eenmalig slechts 50 euro. De KvK zorgt er vervolgens voor dat jouw bedrijf wordt aangemeld bij de Belastingdienst.
2. Zoek, voordat je een pand koopt of huurt, goed uit of een bar wel in het bestemmingsplan van de gemeente past. Zo niet, dan heb je een behoorlijk groot probleem.
3. Zorg dat je de juiste vergunningen in huis hebt en aan alle voorschriften voldoet. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een bouwvergunning, exploitatievergunning, tapvergunning, terrasvergunning of een aanwezigheidsvergunning voor speelautomaten in je bar en het tegelen van de muziekrechten als je muziek draait. Uiteraard moet je als horecaondernemer ook voldoen aan de geldende milieuvoorschriften.
4. In de horeca is hygiëne uiteraard van het grootste belang. Als je een bar begint, dien je een HACCP-plan te maken of moet je aan een door de branche vastgestelde hygiënecode voldoen.
5. Zorg dat je beschikt over een goed administratiesysteem en betalingssysteem om je bar goed te kunnen draaien. Open alvast een zakelijke bankrekening en denk na over hoe je de boekhouding van jouw bar gaat regelen.
6. Ten slotte moet je er natuurlijk voor zorgen dat je bar er helemaal op en top uitziet. Je moet horecamachines, materialen, serviesgoed, een biertap, koffieautomaten, barkrukken, et cetera kopen. Een flinke investering als beginnende ondernemer, maar wel cruciaal om jouw bedrijf op te starten. Gelukkig kun je voor de aanschaf van horeca-apparatuur en benodigdheden terecht bij goede groothandels, die jouw als (beginnend) horecaondernemer helpen om een voordelige en succesvolle start te maken met een fraai en goed betaalbaar bar-interieur. Hieronder lees je hoe je dit aanpakt.

Verdiep je in horeca-apparatuur en materialen

Wil je helemaal ontzorgd worden als het gaat om de aanschaf van de materialen die je nodig hebt bij het openen van je eigen bar? Wil je hierover deskundig advies? Kijk dan eens op de website van HorecaRama! Dit bedrijf, gevestigd in Rotterdam, is een van de grootste leveranciers van horeca-apparatuur en horeca-accessoires, met een aanbod van maar liefst 40.000 producten van topkwaliteit. In de showroom zijn ruim 9000 producten direct op voorraad. Bestel je voor 15.00 uur, dan worden bestelde producten al de volgende werkdag geleverd. Doordat dit bedrijf als groothandel korte lijntjes heeft met producenten en fabrikanten en groot inkoopt, zijn de prijzen uiterst scherp. Profiteer nu mee van het scherpgeprijsde en brede aanbod aan horecaspullen!

Previous «
Next »