• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • 5 tips van ervaringsdeskundigen hoe jij een restaurant succesvol maakt

5 tips van ervaringsdeskundigen hoe jij een restaurant succesvol maakt

  • Flex
  • Comments Off
zo maak je jouw restaurant succesvol

Een restaurant runnen is een hele onderneming die zorgvuldig moet worden aangepakt. Je moet voorbereid zijn op een zware concurrentie van nieuwe en gevestigde ondernemers. Maar je kan de concurrentie tegengaan als jij jouw restaurant zorgvuldig hebt gepland en rekening houdt met alle aspecten. Geblinddoekt opstarten van een restaurant is niet aangewezen. Hieronder 5 tips van ervaringsdeskundigen hoe je een restaurant best succesvol kan managen.

1) Onderzoek jouw nichemarkt

Waar wil je naartoe met jouw restaurant en welke doelgroep wil je benaderen. Schrijf zoveel mogelijk zelfreflectie vragen op en evalueer de antwoorden. De details geven jouw toegang tot een inzicht in het restaurantbedrijf wat je voor ogen hebt. Met die onderzochte gegevens kan je strategisch beginnen te plannen. Welk type restaurant jij beoogt en hoe je dat hele concept kan omkaderen met meubels, decor en dergelijke.

2) Zorg voor een businessplan dat je altijd kan bijsturen

Een zorgvuldig uitgewerkt businessplan is heel belangrijk. Met een bedrijfsplan in de hand heb je steeds een leiband bij de hand wanneer je van richting afwijkt. Vermijd echter een willekeurig plan. Het moet ook synchroniseren met het marktonderzoek dat je eerder hebt gedaan.

3) Zoek een perfecte locatie die makkelijk toegankelijk is

Perfecte ligging van jouw restaurant is misschien wel de belangrijkste reden om jouw bedrijf te doen slagen. Een restaurant is immers een plek om van het eten te genieten. De plaatsbepaling is daar een belangrijk onderdeel van. Probeer een locatie te vinden die mensen vaak bezoeken en waar menigten zich verzamelen voor de lol.

4) Test jouw schotels op voorhand

Jouw restaurant genereert mond-aan-mond reclames als je verschillende gerechten aanbiedt waar je het water in de mond van krijgt. Zorg er voor dat je de gerechten op voorhand test door familie en vrienden in je kennissenkring. Met deze oprechte mening en feedback kan je een perfect menu opstellen.

5) Zoek een ervaren chef-kok en bekwame serveerders

Een zeer ervaren chef-kok die de smaakpapillen van je klanten weet te bevredigen, is een integraal onderdeel van het succesvol runnen van een restaurant. Misschien betaal je een groot salaris, maar het zal je bedrijf een boost geven. Hij kan je ook deskundig bijstaan bij de aanschaf van keukenmateriaal zoals gehaktmolens kopen om maar een voorbeeld te noemen.

Bekwaam personeel voor het bedienen van de klanten is uiteraard heel belangrijk. Zij zijn immers het uithangbord van je zaak.

Previous «
Next »