De vele voordelen van koffie op kantoor

  • Flex
  • Comments Off

De geur van koffie is tegenwoordig niet meer weg te denken op kantoor. Dat feit heeft zo zijn redenen. Niet alleen wordt de vraag naar kwalitatieve koffie alsmaar groter; ook hangen er veel voordelen aan het hebben van goede koffie op kantoor. Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rij. 

Tevreden medewerkers

Ten eerste verhoogt goede koffie op kantoor de tevredenheid van je medewerkers. Niets gaat boven een heerlijke kop koffie als het personeel vroeg in de morgen binnenkomt en het laatste beetje slaap uit de ogen wil wegwerken. Of als na zes uur werken de concentratie een beetje opraakt en je weer wat power nodig hebt om de laatste uurtjes van de dag vol te maken. Daarmee wordt dus niet alleen de tevredenheid van je medewerkers vergroot; ook de productiviteit van je personeel gaat dus omhoog. Daarnaast zorgt het samen drinken van koffie natuurlijk voor meer sociale interactie, wat weer leidt tot meer saamhorigheid. Het werkt dus verbindend en dat is alleen maar goed voor de sfeer op kantoor tussen het personeel onderling. 

Koffie is gezond! 

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar koffie is ook nog eens goed voor de gezondheid. Waar er voorheen nog vaak werd gezegd dat koffie juist gezondheidsrisico’s met zich mee bracht, is er inmiddels vastgesteld dat je zeker vier kopjes koffie kunt drinken op een dag zonder dat er negatieve effecten aan vastzitten. Twee tot vier ‘bakkies pleur’ per dag zorgen zelfs voor een tien procent lager risico op een beroerte en hartziekten en bovendien kan het helpen om Parkinson, Alzheimer en dementie te voorkomen. 

Blijf actief met koffie op kantoor

Niet te vergeten: soms even koffie halen op kantoor zorgt ervoor dat je actief blijft. Vooral bij een kantoorbaan is het ongezond om de hele dag achter je bureau te blijven zitten. Vraag je collega’s of ze nog een bakkie koffie willen en loop naar de automaat om te halen. Je zult zien dat het lekker is om de dagelijkse sleur te doorbreken door even actief te zijn! Als laatste is de koffie natuurlijk ook hét visitekaartje naar je gasten toe. Klanten, sollicitanten, noem maar op: iedereen die op kantoor te gast komt snakt naar kwaliteitskoffie. Als ze achteraf kunnen zeggen dat de onderneming bij wie zij op bezoek zijn geweest goede koffie hebben, is de kans een stuk aannemelijker dat ze ook daadwerkelijk weer eens terug willen komen. 

Haal de lekkerste koffie in huis

Overtuigd geraakt van het feit dat kwalitatieve koffie inmiddels niet meer kan ontbreken op kantoor? Zorg dan dus dat je als onderneming alles in het werk stelt om de beste koffie in huis te hebben. Zo hou je niet alleen je personeel tevreden, maar voldoe je ook aan alle andere voordelen die het hebben van goede koffie op kantoor met zich meebrengt.

Previous «
Next »