MKB bedrijven krijgen makkelijker een JA op hun financiering.

  • Rogier
  • Comments Off

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer MKB bedrijven toegang hebben tot externe financiering. Voorheen werden ondernemers nog gedrukt in hun innovatie en ontwikkeling door het ontbreken van extern kapitaal. Momenteel is het vinden van deze financiering geen zorgenkindje meer voor de ondernemer.

Afgelopen woensdag heeft de Europese Centrale Bank (ECB) een onderzoek gepubliceerd gebaseerd op de resultaten van een enquête onder 11.000 europese bedrijven. Uit dit onderzoek blijkt dat de grootste zorgen voor ondernemers zijn; het vinden van goede klanten en goede werknemers. Slechts 1 procent geeft aan dat ze meer behoefte hebben aan bankleningen. Voorheen was dit percentage hoger en was dit voor veel (startende) ondernemers een belemmering.

De uitkomsten van dit onderzoek zijn gekoppeld aan andere statistische gegevens als het aantal leningen dat is verstrekt door banken. Wat blijkt is dat het aantal leningen voor de vierde keer op rij is toegenomen. Het verhoogde aantal leningen door de banken hebben we vooral te danken aan de lage rentes die worden afgegeven op deze leningen.

Kortom de ondernemers hebben een verhoogde toegang tot extern kapitaal, maken hier meer gebruik van en de ondernemers kunnen zich meer richten op zaken die ertoe doen. Het percentage van ondernemers bij wie de aanvraag voor een lening is afgewezen is gedaald van 8 naar 7 procent.

Previous «
Next »