Hoe vergroot je de productiviteit op de werkvloer?

  • Flex
  • Comments Off

Je bedrijf draait in principe goed maar als ondernemer kijk je uiteraard altijd naar wat er nog beter kan. Je ziet, en hoort van leidinggevenden, dat je medewerkers goed hun best doen maar hebt het idee dat de productiviteit nog wel iets hoger kan.

Productieverhogende verlichting

Bij het lezen van het kopje begon je waarschijnlijk te fronsen maar geloof ons: het is geen grap. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen bij de juiste verlichting nét iets harder gaan werken, bij sommige bedrijven zijn de resultaten zelfs verbluffend. Met een led paneel zullen ook jouw medewerkers nog meer het licht gaan zien. Hoe mooi is het als deze panelen ook nog eens goed zijn voor het milieu, duurzaam zijn én goedkoop?

Beter werklicht

Veel werknemers weten niet beter en dat is ook niet zo vreemd: TL-buizen zie je overal en zijn enorm populair. In de meeste gevallen zijn ze bevestigd aan systeemplafonds. LED-buizen geven niet die trillingen, dat flikkerende licht dat een TL-buis karakteriseert. Met ons menselijk oog zien we het bijna niet, maar eigenlijk produceren TL-buizen geen continue stroom van licht maar springen ze in een hele hoge frequentie aan en uit, aan en uit. Dat licht is daarom onrustig voor onze ogen, we worden eerder moe. LED-buizen geven een constante, gelijkmatige stroom van rustig licht. Tevens is het licht nog iets witter en laat het je beter contrasten zien. Vind je het nu nog gek dat de productiviteit van ook jouw personeel hiermee omhoog kan gaan?

Vervangen geen dure ingreep

Wij begrijpen natuurlijk dat je ook aan de kosten denkt. Je schiet er immers niet veel mee op als die productieverhoging jou veel geld gaat kosten. Ook wat dat betreft kunnen we je geruststellen. Zeker bij systeemplafonds zijn LED-panelen zeer eenvoudig op te hangen. Het beste nieuws is dat je met LED-panelen of -buizen minstens 50% bespaart op je energieverbruik door verlichting. Tevens dalen vanaf dat moment de vervangingskosten aanzienlijk omdat hun levensduur een stuk langer is.

Echt en gezond licht

Een veel gehoorde opmerking over LED-licht is dat het net lijkt of het licht niet aan is, alsof er gewoon daglicht is. Als jouw personeel daar blij mee is, je een bijdrage levert aan een beter milieu, de bedrijfskosten omlaag gaan én de productiviteit binnen jouw onderneming omhoog gaat: waar wacht je dan nog op?

Previous «
Next »