Ondernemen zonder kantoor; dé tip!

  • Flex
  • Comments Off
ondernemen zonder kantoor

Opeens was het daar, thuiswerken. Waar het voorheen nog een utopie leek, werd het door de actualiteit geholpen de norm. In vele sectoren is het een blijvend fenomeen geworden, want zowel werknemers als werkgevers zien er de vele voordelen van in. Toch zijn er ook een aantal nadelen, denk aan de band tussen werknemers die verandert en de leegstaande kantoren. Voor dat laatste is natuurlijk een eenvoudige oplossing, het opzeggen van je huur of verkopen van je kantoor. En dan? Wij hebben de oplossing. 

Kies je kantoor

Standaard kantoorruimte hebben is vandaag de dag als ondernemer helemaal niet meer nodig. En dat geldt niet alleen voor de éénpitters en kleine kantoortjes, maar ook voor de grote kantoren. De markt is namelijk behoorlijk veranderd op het gebied van kantoren. De verhuur van flexruimtes is enorm toegenomen. Voorheen waren deze vooral bedoeld voor hippe start-ups en ZZP’ers, maar dit is tegenwoordig wel anders. Ook grote, reguliere bedrijven zeggen steeds vaker hun grote kantoren op en gaan over op de hybride varianten. Qua kosten gaat dit énorm schelen, maar het heeft meer voordelen!

Lekker lokaal

Waar je wellicht voorheen een kantoor had op een lastig te bereiken bedrijventerrein, kun je bij een flexibele ruimte ook bijvoorbeeld opeens vergaderen in Amsterdam. Een compleet andere dynamiek, en voor je werknemers een leuke afwisseling met het vele thuiswerken. Combineer het meteen met een gezellige borrel na die tijd, en werknemers kijken massaal uit naar de kantoordagen. Dit hoeft echt niet iedere week, maar een aantal keer per maand zal het voor iedereen als een evenement voelen. 

Daarnaast is het ook nog een stuk voordeliger, een aantal keren per maand vergaderruimte huren in Amsterdam is veel goedkoper dan structureel een eigen pand onderhouden. Ook is een vergaderruimte kant-en-klaar huren, veel minder geregel. Alles wordt verzorgd, van het sanitair tot de koffie. Kun jij je als ondernemer bezig houden met écht belangrijke zaken. En vind je de duurzaamheid van je bedrijf belangrijk? Dan kun je deze daar meteen bij noteren. Het is een zeer duurzame bedrijfskeuze. 

Kortom, skip het kantoor en kies voor flexibiliteit. Dan kun je voor je personeel de locatie per keer afwisselen, zodat het ook qua reistijd optimaal wordt. Zeker met de keuze voor een centrale, inspirerende plek zul je zien dat werknemers met een grote glimlach op kantoor verschijnen. Weer eens wat anders dan de saaie maandagochtend vibe die er op menig kantoor ooit hing! 

Previous «
Next »