Zo maak je je thuiswerkplek comfortabel: 4 tips

  • Flex
  • Comments Off
comfortabele thuiswerkplek

Als je thuis een werkplek hebt, dan weet je hoe belangrijk het is om rustig en ongestoord te kunnen werken. We hebben de beste ideeën voor een thuiskantoor voor je op een rijtje gezet, zodat je op een comfortabele manier vanuit huis kunt werken.

  1. Zorg voor een goed werkoppervlak

Als je een eigen kantoor hebt met een bureau, dan is dat geweldig. Als je alleen woont en de keukentafel of eettafel kunt gebruiken, is dat ook perfect. Heb je niet de luxe van een eigen werkruimte of deel je je huis met anderen? Dan kun je het beste een geïmproviseerd kantoor maken in een leeg hoekje of langs een stukje lege muur. Daar kun je bijvoorbeeld een uitklapbaar bureau neerzetten. Dat kun je ’s ochtends uitklappen en ’s avonds in no-time opbergen. Als je geen ruimte hebt voor een bureau, investeer dan in een schootbureau. Dan heb je een stevig, verhoogd oppervlak om je computer en andere benodigdheden op te zetten.

  1. Upgrade je bureaustoel

Als je de hele dag zit, is een houten keukenstoel niet erg comfortabel. Investeer in een goede bureaustoel die je na een dag werken geen pijnlijke rug oplevert. Als je geen nieuwe stoel kunt aanschaffen, trakteer jezelf dan op een goed kussen. Er zijn losse kussens verkrijgbaar die de juiste ondersteuning en comfort bieden voor je rug en lendenen.

  1. Eén stekkerdoos voor je werkapparatuur

Niets vervelender om naar een leeg stopcontact te moeten zoeken als je je laptop of telefoon wil opladen. Zorg dus voor een stekkerdoos die alleen voor je werk is bedoeld. Dat maakt het gemakkelijker om al je apparatuur in de buurt van je werkplek te kunnen opladen.

  1. Breng wat sfeer in je werkruimte

Omring jezelf op je thuiswerkplek met dingen die je gelukkig maken. Denk aan foto’s van familie en vrienden en planten en kaarsen voor een rustgevende sfeer. Je kunt eventueel een aroma diffuser neerzetten voor een prettige geur. Ook kussens, kleden en gordijnen geven sfeer. Je kunt kiezen tussen kant-en-klare gordijnen en een op maat gemaakt overgordijn.

Als je wil weten hoe je thuis snel een kantoor regelt, dan kun je dit artikel lezen.

Previous «
Next »