De voordelen van een GPS volgsysteem voor jouw wagenpark

  • Flex
  • Comments Off
voordelen gps

Wanneer er een groot aantal voertuigen op naam van jouw onderneming staan, dan is het fijn als je weet wat hiermee wordt gedaan. Zodra ze echter met het personeel mee zijn, heb je hier verder geen zicht meer op. Je hebt dus geen idee hoe de ritten precies worden gemaakt, hoeveel tussenstops, enzovoorts. Dat kan risico’s opleveren. Daarom installeren steeds meer grote ondernemingen een GPS volgsysteem op hun auto’s. Dit heeft verschillende voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. 

Betere routeplanning maken 

Wanneer jouw personeel dagelijks verschillende ritten door heel Nederland maakt, dan is het fijn wanneer je een goede routeplanning weet te maken. Op die manier worden de ritten efficiënter ingepland, waardoor er minder geld en tijd wordt uitgetrokken aan het maken van ritten naar de consument. Hierdoor kunnen niet alleen de ritten efficiënter worden ingepland, maar zal het ook de productiviteit in een rap tempo laten toenemen. 

Wist je dat een GPS volgsysteem tegenwoordig ook nog eens heel gemakkelijk toe te passen is. Ieder voertuig beschikt over een LINK (dit is het volgsysteem van het voertuig) en een ingebouwde GPS-ontvanger. Hiermee ben jij in staat om het voertuig te volgen en tevens coördinaten naar het voertuig te verzenden. Zo weet jij eenvoudig door te geven waar ze heen moeten rijden en ook te bepalen of ze efficiënt genoeg hebben gereden. Locatiegegevens worden via het systeem constant vernieuwd. Hierdoor beschik je altijd over de juiste actuele informatie om de route vroegtijdig aan te passen. 

Ongeautoriseerd gebruik kan worden aangepakt 

Als bedrijf moet je een groot vertrouwen hebben in je personeel. Je hoopt maar dat ze hun werk verrichten zoals dat hun verteld is. Toch wordt er nog wel eens misbruik gepleegd met al die vrije tijd met een voertuig. Zo maken ze even een ommetje om aan de uren te komen of gaan ze onder werktijd langs de supermarkt of iets anders doen wat niet aan werken gerelateerd is. Normaal gesproken zou je hier weinig zicht op hebben. Afgezien van verloren uren waar geen goede reden voor wordt gegeven. Met behulp van een GPS volgsysteem ben je in staat om vroegtijdig te ontdekken wanneer er misbruik wordt gemaakt van het voertuig. 

Dit komt ook van pas bij diefstal. Wanneer een voertuig van de zaak wordt gestolen, dan ben jij binnen mum van tijd in staat om deze weer op te speuren en de locatiegegevens aan de autoriteiten door te geven. Op die manier dek je jezelf en het bedrijf in.  

Minder administratietijd 

Het is een hele kluif om alle gegevens zelf te documenteren. Bovendien vergt het ook nog eens veel tijd om iedere keer telefonisch coördinaten door te geven of om er achter te komen hoe ver de bestuurders zijn en waar ze op dat moment rijden. Je kunt veel van die tijd besparen door simpelweg een GPS volsysteem te gebruiken. 

Previous «
Next »