Thuiswerken? 4 tips voor een optimale concentratie

  • Flex
  • Comments Off
thuis werken

Een opstormend fenomeen dat nog lang zijn hoogtepunt niet heeft bereikt: thuiswerken. Superfijn om plaatsonafhankelijk te werken. Toch raak je thuis snel je concentratie kwijt aan allerlei randzaken. Hierom vind je in dit artikel 4 tips om je optimale concentratie vast te houden.

#1 Lose your pyjamas!

De weg van je bed naar je laptop is superkort als je thuiswerkt. Je wekker lekker laat en werken in je chill-outfit is dan ook erg verleidelijk. Toch is het verstandiger om je gewoon hetzelfde te kleden als anders. Dit brengt je stemming in een werksfeer in plaats van relaxsfeer. 

#2 To-do list

Door vooraf een to-do list op te stellen weet je waar je aan toe bent. Je weet waar je begint en waar je moet eindigen. Dit draagt bij aan je doorzettingsvermogen. Daarnaast geeft een taak op je to-do list afstrepen ook gewoon een heerlijk gevoel toch? Deze to-do list is ook erg effectief voor een kantoordag. Echter hebben thuiswerkers moeite om het werk echt af te sluiten. To-do list afgerond? Laptop uit!

#3 Pauzes plannen

Word je afgeleid of heb je op je thuiswerkdag andere dingen ingepland? Zorg ervoor dat je dit dan in je planning opneemt. Je kunt prima 3 uurtjes vrij nemen, mits je dit inplant. Je moet natuurlijk wel een 8-uur durende werkdag maken! Het is belangrijk om je pauzes in te plannen en deze ook echt te nemen. Aan één stuk door werken leidt tot drastisch concentratieverlies.

#4 Thuiswerkkantoor

Het is verleidelijk om vanaf je luie stoel of comfortabele bank je werkuurtjes door te brengen. Dit is echter verreweg bevorderlijk voor je prestaties. Je werkgever moet voldoen aan strenge arbo-regels. Deze regels zijn niet voor niets opgesteld. Zorg dus voor een fijn thuiswerkkantoor. Een verstelbaar bureau en fijn zittende stoel zijn noodzakelijk om een prettige werkhouding aan te nemen.

Zorg daarnaast voor voldoende privacy, zodat je niet wordt afgeleid door de buitenwereld. Schaf inbetween of vitrage aan om de gehele dag voldoende lichtinval binnen te laten, maar ook voldoende privacy te bewaren. Combineer deze met duo rolgordijn van Veneta.com om extra sfeer te creëren.

Previous «
Next »