Onmisbare verpakkingsmaterialen voor webshops

  • Flex
  • Comments Off
verpakkingsmaterialen

Intussen koopt ongeveer negen op de tien mensen wel eens iets online. En dat is ook niet opvallend, want het aantal webshops is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. De bedrijfsvoering van een webshop is totaal anders dan die van een fysieke winkel. In plaats van het etaleren van de producten in een fysieke winkel, is een webshopeigenaar vooral bezig met het onderhouden van de webshop en het inpakken van producten voor verzending naar de klant. Welke tien verpakkingsmaterialen onmisbaar zijn bij een webshop, zowel voor in het magazijn als verzending? Hieronder lees je er alles over.

Verpakkingen en materialen voor verzending van producten naar klanten

Je wil natuurlijk dat je klanten de bestelde producten netjes en onbeschadigd ontvangen. Dit geeft niet alleen een betrouwbare indruk, maar je voorkomt ook een hoop kosten voor retourzendingen van kapotte artikelen.  

Verzenddozen

Bieden vooral bescherming. Gebruik meerdere maten, zodat je voorkomt dat je ‘lucht’ gaat vervoeren of heel veel moet opvullen.  

Luchtkussenenveloppen

Ideaal voor het verzenden van kleine, breekbare artikelen.

Brievenbusdozen

Vooral geschikt voor kleine producten die wat meer stevigheid vereisen dan een bubbeltjesenvelop. Fijn is dat klanten niet thuis hoeven te zijn voor de ontvangst.

Opvulmateriaal

Voorkomt dat artikelen gaan schuiven in verzenddozen, en biedt een extra beschermlaag. Naast het welbekende piepschuim kun je tegenwoordig ook uit allerlei andere (duurzamere) materialen kiezen. Denk aan luchtkussenfolie, biologisch afbreekbaar schuim of gerecycled papier of karton.

Tape

Met tape kun je dozen of enveloppen goed afsluiten. Naast kunststof tape wordt ook steeds vaker gekozen voor papiertape. Met papiertape kun je een verpakking echt verzegelen, en het is volledig recyclebaar.

Handige verpakkingen voor de opslag van producten en intern transport

Om producten snel aan klanten te kunnen leveren, is het belangrijk je voorraad goed op orde te hebben. Welke verpakkingsartikelen onmisbaar zijn in een magazijn? Hieronder vind je meer informatie over diverse praktische artikelen om ruimte en tijd (en verspilling van artikelen die afgeschreven moeten worden vanwege bijvoorbeeld beschadiging) mee te besparen.

Magazijndozen

Magazijndozen zijn erg geschikt om kleine, losse artikelen overzichtelijk te bewaren.

Stapelbakken

Met stapelbakken gebruik je de beschikbare ruimte optimaal, bescherm je producten tegen beschadiging en vind je gesorteerde artikelen snel terug.

Pallets

Dé standaard op het gebied van goederenverzending en opslag.

Krimpfolie

Handig om losse producten voor transport te bundelen, maar ook om producten op een pallet te beschermen tegen stof, vuil of vocht.

Omsnoerings- of bundelmateriaal

Denk aan spanbanden, touw, elastiek of omsnoeringsband om producten tijdens intern transport bij elkaar te houden.

Verpakkingen: noodzakelijk soms, maar probeer het wel te optimaliseren

Ben je net met een eigen webshop gestart? Dan zul je misschien nog verbaasd zijn over de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die er voorbij komt. Hoewel het zeker goed is om proberen dit te minimaliseren, is het ook belangrijk om te beseffen dat goed verpakken nu eenmaal nodig is. Probeer voor een zo klein mogelijke ecologische afdruk in ieder geval zoveel mogelijk gebruik te maken van passende verpakkingen en recyclebare materialen. 

Previous «
Next »