• Homepage
  • >
  • online
  • >
  • Online adverteren als ondernemer? Dit zijn de opties! 

Online adverteren als ondernemer? Dit zijn de opties! 

  • Flex
  • Comments Off

De tijd dat je als ondernemer in de plaatselijke krant een advertentie zette én dit veel resultaat opleverde is wel voorbij. Natuurlijk kan dit ook nog steeds, maar zeker wanneer je online ook actief bent heeft het vaak meer zin om je marketing strategie online uit te rollen. Hier zijn tegenwoordig ontzettend veel opties voor, niet voor niks zijn de vacatures voor online marketeers overal te vinden. Online een slimme marketing strategie opzetten is dan ook echt een vak. Toch kun je als (startend) ondernemer zelf ook al de nodige acties ondernemen om online zichtbaar te zijn. Welke dat zijn? Lees snel verder. 

De korte klap 

Online beter gevonden worden in Google is een wens van veel ondernemers. Dit is echter iets wat een lange adem vergt. Je zult daarmee je zogenaamde SEO resultaat moeten verbeteren. Iets wat een complexe klus is, en vaak gepaard gaat met veel werk zoals het schrijven van blogs, onderhouden van je site en opzetten van social media. Allemaal zaken waarvan het goed is om te doen, maar waar je niet te snel resultaat mag verwachten. Je kunt ook kiezen voor opties die iets sneller resultaat bieden door middel van advertenties, dit is de zogenaamde SEA. 

Wie betaalt, bepaalt 

SEA komt overeen met SEO, maar is de betaalde variant. Dit zorgt er ook voor dat je beter gevonden wordt in Google, maar dan doordat je betaalt om te adverteren via Google. Nu is Google niet de enige zoekmachine, al lijkt dat wellicht soms wel zo. Je kunt ook bij Bing adverteren, dit is vaak iets goedkoper maar kan ook zeer effectief zijn. Je kunt bij het adverteren zoveel geld uitgeven als je zelf wilt, rustig aan beginnen is hierbij aan te raden. Ook kun je je targetgroep vrij specifiek selecteren waardoor je gericht mensen kunt targetten. Kortom, online kun je heel gericht bereiken wat je wilt. 

Kortom, het is aan te raden je eens te verdiepen in het online marketing vak en welke acties je zelf hierin kunt nemen. Natuurlijk zeggen we niet zonder reden dat het een vak is, want er komt nogal wat bij kijken. Maar wanneer je een startende ondernemer bent hoef je echt niet al je geld uit te geven aan het in dienst nemen van dure online marketeers, maar kun je de eerste stappen zelf al zetten door een specialistisch bureau hiervoor in te huren. Dit is echt iets wat zichzelf terugbetaalt. Succes! 

Previous «
Next »