Zo vind je de perfecte baan in Limburg

  • Flex
  • Comments Off
baan in limburg

Ben je op zoek naar een baan in Limburg? Dan wil je natuurlijk alles op alles zetten om die droomjob zo snel mogelijk te vinden. We geven je dan ook graag een aantal handige tips die ervoor zorgen dat die zoektocht een stuk soepeler verloopt.

1. Zoek locale vacatures

Je kunt online vacatures Maastricht of andere steden zoals vacatures Heerlen vinden, zodat je precies weet welk aanbod er in jouw omgeving is. Deze websites geven je een helder overzicht van alle openstaande vacatures, waardoor jij uiteindelijk snel een selectie kunt maken van vacatures die voor jou interessant zouden kunnen zijn. Gebruik de websites die deze vacatures aanbieden dan ook als bron tot het vinden van je droombaan.  

2. Wat past bij je?

Reageer overigens alleen op vacatures die echt bij je passen; eindig je met een job die niet bij jou als mens past, dan is de kans groot dat je binnenkort weer opnieuw op zoek kunt gaan. Kijk dus eerst goed naar jezelf: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. 

3. Update je CV

Een geupdate CV is natuurlijk ontzettend belangrijk wanneer je aan het solliciteren gaat; maar wist je dat ook de uniekheid ervan je kan helpen bij het vinden van een baan? Hoe meer jouw CV tussen de overige CV’s uitsteekt, hoe groter de kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Je kunt dit doen door een opvallende opmaak te gebruiken, je talenten op de juiste manier te verwoorden en de juiste indeling te kiezen.

4. Gebruik je netwerk

Dikke kans dat je inmiddels een vrij groot (online) netwerk hebt opgebouwd. Maak hier dan ook zeker gebruik van! Kijk of er iemand in je netwerk op de hoogte is van vacatures die interessant voor je kunnen zijn. Plaats een oproep op Facebook of LinkedIn en wie weet wat voor banen je aangeboden worden!

5. Krijg meldingen van Google

Heb je geen zin of tijd om iedere dag op dezelfde termen te Googlen in de hoop een baan te vinden? Sla dan een zoekopdracht op en ontvang automatisch meldingen van Google wanneer jouw zoekopdracht op een website gevonden is. Je kunt hetzelfde natuurlijk bij vacaturewebsites doen en automatisch bericht ontvangen wanneer er een nieuwe vacature is die bij je zou kunnen passen.

6. Wed niet op één paard

Hoewel je jezelf waarschijnlijk wilt concentreren op de sollicitatie van die ene geweldige droombaan, is het verstandig om ondertussen ook naar andere opties te kijken. Het hoeft geen probleem te zijn om meerdere sollicitaties te hebben lopen: zolang het er maar niet teveel worden! 

Previous «
Next »