• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • Pakketten versturen als ondernemer: waar moet je allemaal rekening mee houden?

Pakketten versturen als ondernemer: waar moet je allemaal rekening mee houden?

  • Flex
  • Comments Off

Ondernemers kunnen er niet zonder: het versturen van pakketten. Zeker niet als je een webwinkel hebt of producten online te koop aanbiedt, moeten er veel goederen op de post. Of het nu gaat om pakketten internationaal verzenden of om zendingen in Nederland zelf, het is slim om met alle aspecten rekening te houden die bij het verzenden van pakketten komen kijken. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je een DHL pakket versturen wilt? De belangrijkste punten van aandacht voor pakketzendingen lees je in dit blog!

1. Ga in overleg met een pakketdienst en onderhandel

Of je nu een grote of kleinere webshop hebt, bepalend voor de kosten van een DHL pakket versturen is het volume aan pakketten. Hoe meer pakketten er op reguliere basis worden verzonden, hoe goedkoper de stukprijs die je bij een pakketdienst kunt krijgen. Zorg ervoor dat je met meerdere vervoerders van pakketten in overleg gaat. Zo kun je de prijzen eerlijk vergelijken en uiteindelijk een voor jou gunstige prijs bedingen. Ga als ondernemer dus gerust het gesprek aan en durf te onderhandelen over de prijs.

2. Zorg voor een goede, beschermende verpakking

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het versturen van pakketten is een veilige, beschermende verpakking gebruiken. Zeker als je kwetsbare spullen verstuurd, zoals bijvoorbeeld glazen bedrukte flessen, breekbare voorwerpen of elektronica, is het zaak deze artikelen goed te verpakken. Zorg daarom voor een sterke doos, het liefst met noppenfolie aan de binnenkant. Zo voorkom je onnodige schade, retourzendingen en teleurgestelde klanten.

3. Werk samen met andere webshops

Een idee om de verzendkosten van jouw onderneming te drukken, is door samen te werken met andere webshops. Hoe meer pakketten je namelijk in bulk verstuurd, hoe voordeliger de stukprijs is. Bekijk welke ondernemingen, zzp’ers en bedrijven bij jouw in de buurt zitten en eventueel samen zouden willen werken. Door jullie verzend capaciteit te bundelen, kun je bij pakketaanbieders vaak lagere verzendkosten bedingen.

4. Gebruik zoveel mogelijk brievenbus pakketten

De doos grootte die je gebruikt kan flink uitmaken op de totale verzendkosten. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van brievenbus pakketten of, als dat mogelijk is, briefpost. Een voordeel is dat dit goedkoper is qua verzending. Extra prettig is daarbij dat brievenbus pakketten altijd bezorgd kunnen worden – ook als de klant niet thuis is – en dat ook post via de brievenbus gewoon traceerbaar is via Track & Trace.

5. Koop verpakkingsmateriaal in bulk in

Door verpakkingsmateriaal in bulkleveringen te bestellen, kun je aanzienlijk besparen op de verzendkosten die je als ondernemer maakt. Bestel de verpakking bijvoorbeeld niet maandelijks, maar eens per half jaar en profiteer zo van interessante kortingen. Vergeet niet om diverse groot aanbieders van verpakkingen op prijs-kwaliteitverhouding te vergelijken. Verder kun je ook verpakking hergebruiken om te besparen. Ook het milieu heeft daar baat bij!

Previous «
Next »