• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Maak vergaderen leuk door deze interieurtips voor je vergaderruimte op te volgen

Maak vergaderen leuk door deze interieurtips voor je vergaderruimte op te volgen

  • Flex
  • Comments Off
interieurtips voor je vergaderruimte

Veel mensen vinden vergaderen maar niks. Het ellenlange gediscussieer, de gemaakte afspraken die toch niet iedereen nakomt, de saaiheid van de gesprekken en het tijdverlies dat vergaderen volgens sommigen kost worden als onprettig ervaren. Hier is gelukkig wel wat aan te doen. Wil je de productiviteit van je werknemers verhogen tijdens het vergaderen, dan kun je dat doen door de vergaderruimte slimmer en doordachter in te richten. Niet alleen qua meubels zijn er op dit vlak de nodige opties, denk aan het gebruik van relaxte Lande design meubels voor een ontspannen sfeer, maar ook op andere niveaus valt er in vergaderruimtes genoeg winst te halen! Maak gebruik van de onderstaande interieurtips om jouw vergaderruimte anders in te richten, zodat je daarmee de productiviteit van je werknemers verhogen kunt.

1. Creëer een gezellige sfeer door goed en comfortabel meubilair te kiezen

Jouw medewerkers moeten het gevoel krijgen dat ze tijdens het vergaderen kantoor aan huis houden. Het gevoel van kantoor aan huis kan nog het best beschreven worden als: zich thuis voelen in de vergaderruimte, zodat jouw personeel meer zichzelf durft te zijn. Door van de vergaderruimte een relaxte en fijne plek te maken, kun je de productiviteit van je werknemers verhogen. Mensen die zich prettig voelen doen meer, hebben betere ideeën, zijn actiever bij vergaderingen betrokken en staan daardoor gemotiveerder in hun werk. Een van de beste manieren om dit te doen is te zorgen voor comfortabele stoelen, bureaus en tafels in de vergaderruimte, zoals fraaie Lande design meubels.

2. Zorg voor voldoende frisse lucht in de vergaderzaal

De luchtkwaliteit in vergaderruimtes is een ander punt van aandacht. Vaak is het tijdens vergaderingen, omdat er veel mensen in een kleine ruimte zitten, klam, muffe en warm. Uit onderzoeken is gebleken dat de concentratie en dus de productiviteit hierdoor sterk teruglopen. Het is dus zaak om als bedrijfseigenaar of manager te zorgen voor voldoende frisse lucht in de vergaderruimte. Dit kan door het installeren van een goed ventilatiesysteem of het openen van een raampje. Maar een even handige manier is ook gebruikmaken van een aantal planten en/of bloemen in de vergaderruimte. Planten zuiveren de lucht van vuil en CO2 en verversen het binnenklimaat. Daarbij hebben planten nog als voordeel dat ze stress reduceren en zorgen voor een beter gemoed. En dat is precies wat je tijdens vergaderingen wel kunt gebruiken.

3. Regel extraatjes die het vergaderen comfortabel maken

Belangrijk is ten slotte om in vergaderruimtes en tijdens het vergaderen te zorgen voor leuke extraatjes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een goede espressomachine, een waterreservoir voor fris en koel water, enkele computers en als het even kan faciliteiten voor een lekker hapje, koekje of snoepje. Op die manier maak je vergaderen voor jouw personeel een stuk leuker en aantrekkelijker!

Previous «
Next »