• Homepage
  • >
  • Auto
  • >
  • Bij Autoglas Concurrent een autoruit vervangen met lage kosten

Bij Autoglas Concurrent een autoruit vervangen met lage kosten

  • Flex
  • Comments Off
bij Autoglas Concurrent een autoruit vervangen

Heeft u te maken met autoruitschade? Is de barst in de voorruit te groot voor een autoruitreparatie, dan is de autoruit vervangen nog de enige optie. Veel automobilisten denken ten onrechte dat het vervangen van een autoruit veel zal kosten. Natuurlijk hangt de prijs van een nieuwe autoruit af van de aanwezige opties in de ruit, maar bij Autoglas Concurrent een autoruit vervangen met een after market autoruit hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Dit autoglas is exact gelijk aan origineel autoglas en is zelfs voorzien van een Europees E-keurmerk, alleen staat er geen merklogo op de autoruit wat de prijs behoorlijk ten goede komt.

Wanneer is de autoruit vervangen belangrijk?

De ene schade aan uw autoruit is uiteraard de andere niet. Het is dan ook niet meer dan normaal dat veel mensen zich afvragen wanneer het nu precies belangrijk is om een beschadigde autoruit te vervangen. Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van het soort en de omvang van de autoruitschade. Er wordt bijvoorbeeld wel eens gezegd dat het bij een beschadigde voorruit altijd noodzakelijk is om de ruitschade direct te laten repareren om niet afgekeurd te worden voor de APK. In de praktijk kan een beschadigde voorruit inderdaad zorgen voor een afkeuring voor de APK, maar dat hoeft absoluut niet altijd het geval te zijn.

Er wordt tijdens een controle altijd gekeken naar niet alleen de aard van de schade, maar ook naar waar de schade zich precies bevindt. Zit het sterretje of de barst in de voorruit in één van de hoeken van de ruit? Dan hoeft dit geen probleem te zijn voor de APK. Wanneer de autoruitschade direct in het gezichtsveld van de bestuurder zit is dit uiteraard iets anders. In dat geval kan dit er namelijk zomaar voor zorgen dat het zicht op de weg aanzienlijk wordt beperkt waardoor er niet meer adequaat kan worden gereageerd op mogelijke gevaarlijke situaties. Uw auto zal dan wel worden afgekeurd voor de APK en is uw autoruit vervangen wel noodzakelijk.

Een originele autoruit met merklogo

Een autoruit vervangen door een originele autoruit is uiteraard ook mogelijk. U zult er alleen rekening mee moeten houden dat er aan dergelijke autoruiten een forse prijs verbonden is. Hoe dat precies komt? Zeer eenvoudig. Een originele autoruit is altijd voorzien van een merklogo. De aanwezigheid van dit merklogo zorgt er voor dat de autoruit alleen mag worden verkocht door een erkende merkdealer vanwege het merkenrecht. Het gevolg is uiteraard dat de kostprijs van een dergelijke ruit aanzienlijk hoger is terwijl daar helemaal geen betere kwaliteit tegenover staat. Om de prijs te drukken zou u er eventueel nog voor kunnen kiezen om deze autoruiten op de tweedehandse markt aan te schaffen, maar zelfs dan zult u nog steeds veel meer betalen in vergelijking met after market autoruiten die over exact dezelfde kwaliteit beschikken.

Autoruit vervangen door after market autoglas

Het is niet meer dan logisch dat veel mensen er helemaal niet om staan te springen om zoveel meer te betalen voor slechts een merklogo. Er bestaat echter een alternatief. U kunt er namelijk ook altijd voor kiezen om een zogenaamde after market autoruit in huis te halen. Dergelijke autoruiten zijn een behoorlijk stuk voordeliger, maar hebben geen merklogo. In feite haalt u echter precies dezelfde autoruit in huis. Niet alleen de fabriek waarin deze autoruiten worden gemaakt is dezelfde als bij de originele autoruiten het geval is, zelfs de productielijn is gelijk. Uw autoruit vervangen door een after market exemplaar van Autoglas Concurrent zorgt er in ieder geval voor dat u kiest voor een autoruit die is geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen en dat zonder dat dit u te veel zal kosten.

Uw autoruit vervangen door een echte expert, Autoglas Concurrent

Een beschadigde autoruit laten vervangen begint natuurlijk met een voordelig geprijsde autoruit te bestellen. Als u de kennis en de gereedschappen zelf in huis heeft kunt u nog extra besparen door uw autoruit zelf te vervangen. Heeft u dit niet, dan is het een absolute aanrader om hiervoor een ervaren expert voor in te schakelen. Het laatste wat u namelijk wilt is dat de nieuwe autoruit slecht wordt geplaatst waardoor het alsnog een veiligheidsrisico met zich meebrengt, los van de ellende van een lekkende autoruit. Ook op dit vlak kan Autoglas Concurrent u de best mogelijke oplossing aanbieden. Uw autoruit vervangen gebeurt namelijk altijd door een FOCWA-gecertificeerde autoruithersteller. Deze vakmannen hebben niet alleen alle nodige kennis in huis om uw autoruit te vervangen, bovendien beschikken zij ook nog eens over een uitstekende ervaring waardoor u na afloop met een gerust hart terug de weg op kunt. Wilt u ook uw beschadigde autoruit vervangen? Aarzel dan niet langer en kies er voor om een beroep te doen op de interessante mogelijkheden die Autoglas Concurrent voor u in petto heeft!

Previous «
Next »