5 tips om te besparen op personeelskosten

  • Flex
  • Comments Off

Slim besparen op personeelskosten

Voor werkgevers zijn er tal van mogelijkheden om te besparen op de personeelskosten van het personeel. Met name door te kiezen voor payroll – steeds meer werkgevers doen dat – wat een goede manier is om de loonkosten onder controle te houden. Maar er zijn nog meer manieren om als werkgever te besparen. Welke vijf keuzes zijn het meest effectief voor werkgevers om de kosten te drukken? Wij zochten het voor je uit. Dus doe als werkgever je voordeel met onderstaande vijf tips en begin meteen met slim bezuinigen!

  1. Privézaken zoals tandartsbezoek buiten werktijd

Een tweede goede tip is om in de arbeidsvoorwaarden op te nemen dat tandartsbezoek buiten werktijd om gepland dient te worden. Juridisch is dit mogelijk. Door op deze manier de arbeidsvoorwaarden in te krimpen, voorkom het dat je werknemers de dure werktijd gebruiken om privézaken als tandartsbezoek in te plannen.

  1. Productiviteit verhogen door inspraak

Laat je personeel via een ideeënbus invloed uitoefenen op jouw bedrijfsvoering. Volledig anoniem, of indien gewenst met naam, kun je je personeel de mogelijkheid bieden om ideeën in te dienen om te bezuinigen op de bedrijfsvoering of ideeën laten aandragen om de productiviteit te verhogen. Extra stimulerend is om hier een beloning tegenover te stellen. Degene met het beste bezuinigings idee krijgt, bijvoorbeeld, 10 procent van de totale bezuiniging.

  1. Tal van subsidies verkrijgbaar

Wees creatief! Er zijn van overheidswege talloze premiekortingen en subsidies beschikbaar voor het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld door het aannemen van gehandicapten of mensen vanuit een uitkeringssituatie kun je als werkgever financieel echt profiteren. Tegelijk dien je hierbij een belangrijk ideëel doel: je helpt mensen vanuit een moeilijke maatschappelijke positie om terug te keren op de arbeidsmarkt.

  1. Communiceer met je personeel

Zorg ervoor dat je korte lijntjes houdt met je personeel en weet wat er onder hen speelt. Zijn ze tevreden? Hebben ze alle middelen die nodig zijn om hun werk goed uit te voeren? Zitten ze lekker in hun vel? Door de lijnen kort te houden, vang je als werkgever eerder signalen op over stress, ontevredenheid en kun je daarop positief inspelen waarmee langdurige uitval door ziekt voorkomen kan worden.

  1. Payroll: voordelig voor werkgevers

En we eindigen met een andere manier om op personeel te besparen, namelijk payroll. Payrolling houdt in dat je als werkgever de juridische activiteiten uitbesteedt. De werknemer komt niet op jouw loonlijst te staan, maar is in dienst van een payrollbedrijf zoals bijvoorbeeld Wepaypeople.nl. Dit zorgt ervoor dat je als werkgever een hoop flexibiliteit kunt inbouwen als het gaat om je personeelsbestand. Je hoeft de werknemer die via payroll in dienst is geen contract voor onbepaalde tijd aan te bieden na 3 tijdelijke contracten. In 4 jaar zijn er liefst 4 tot 12 contracten mogelijk zonder iemand vast aan te nemen. Ook betaal je de werknemer alleen voor daadwerkelijk gemaakte uren. Als het personeelslid dat via payroll werkt ziek is of je moet die persoon ontslaan, dan kost dat geen geld. Deze kosten zijn namelijk al via payrolling afgekocht. Ook de personeelsadministratie wordt door een payrollbedrijf volledig opgepakt. Als werkgever scheelt dit systeem je geld én tijd, terwijl je een stuk flexibeler bent.

 

Previous «
Next »