Je eigen app laten maken, hoe werkt dat?

  • Flex
  • Comments Off
app laten ontwikkelen

Steeds meer bedrijven ontdekken in deze Corona tijd de mogelijkheden die internet biedt voor hun business. Vele worden namelijk gedwongen om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om hun klanten te bereiken. Een app laten maken is een van de mogelijkheden die steeds meer bedrijven ontdekken. Men weet echter vaak niet hoe dit goed aan te pakken en waar te beginnen, laat staan wat de kosten ervan zijn. Voor veel mensen is de wereld van apps ontwikkeling en programmeren een compleet vreemde, daarom gaan we hieronder in op alle vragen omtrent het laten maken van een app door een goede app ontwikkelaar.

Enorm veel vragen als je gaat nadenken over een eigen app

De prijs voor het maken van een app varieert enorm, omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren. Wat moet de app allemaal kunnen? Hoeveel werk is er nodig om dat te ontwikkelen? Daarnaast heb je een verschil in een web app, een hybride app en een native app. De prijs zal stijgen als de app voor zowel iOS, als Android is, want ook hier betekent, dat het aantal benodigde uren daarmee oploopt. 

Simpel is vaak het beste

In het algemeen luidt het advies bij het ontwikkelen van een app: houd het simpel. Hoe gecompliceerder en groter de gewenste app is, des te lager het succespercentage. De apps die erg populair zijn, voldoen meestal maar aan één behoefte van de gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan de apps die je wellicht zelf gebruikt: Pinterest, Google Maps of Tinder. Allen zijn gericht op één service of dienst.

Inzicht en expertise is een vereiste

Het maken van een specifieke, custom app is een proces, waarbij de uitkomst een product op maat is. Er is geen app hetzelfde, en dat geldt ook voor de gebruiker, daarmee vraagt ook het proces voor een goed eindproject om inzicht en expertise. Het maakt het proces van een app persoonlijk en daarmee ook het budget. De professionele bureaus kunnen daarom zelden direct een prijsopgave geven, voordat duidelijk is wat er precies is gewenst.

 Wees niet bang om je ideeën te delen met een app ontwikkelaar

Veel bedrijven die met een goed app-idee rondlopen, zijn nerveus om dit met anderen te delen. Men is vaak bang dat mensen of grotere bedrijven het idee stelen en de hele applicatie zelf zullen ontwikkelen. Je moet echter in gedachten houden dat app ontwikkelaars consultants zijn. Zij zijn erop gericht jouw app te ontwikkelen en niet die van henzelf. Neem je twijfel weg door te investeren in research: hoeveel app ontwikkelaars hebben zelf een eigen app ontwikkeld? De tijd die app ontwikkelaars steken in het uitwerken van jouw product is erg kostbaar, ook voor de ontwikkelingsbureaus zelf. Zij richten zich daarom op het ontwikkelen van specifiek jouw producten, en niet die van henzelf.

Wees zo duidelijk mogelijk

App ontwikkelaars kunnen je beter vertellen wat de app gaat kosten als je de informatie zo gedetailleerd mogelijk deelt met de consultants. Houd er rekening mee: een app ontwikkelaar gebruikt je app niet voor succes – zij moeten daarentegen een goed product leveren waarvoor je betaalt. Alles daarbuiten, zoals ook het promoten van een app, waarmee het product populair wordt, is aan jou. Een app laten maken is een specialisatie op zich, en de bureaus richten zich op de kwaliteit. Des te beter jij je ideeën deelt, des te beter de kwaliteit en prijsberekening van je app zullen zijn.

Previous «
Next »