Waarom zijn Virtual Datacenters de toekomst?

  • Rogier
  • Comments Off

Vroeger was alles een stuk simpeler. Van servers had nog niemand gehoord, en bij een gebrek aan opslagruimte kocht je een extra archiefkast. Maar we zitten inmiddels in 2019, en tijden zijn duidelijk veranderd. Wellicht heeft jouw bedrijf vandaag de dag al een eigen serverruimte , maar is dat wel de beste optie? Zo brengen ze veel kosten met zich mee, zijn ze niet altijd even flexibel en soms gewoonweg onbetrouwbaar. Een goed alternatief, met het oog op de toekomst, is een Virtual Datacenter van SoHosted Cloud. Hiermee behoud je als ondernemer de controle over je data, zonder de hoge investeringen en  het gedoe van een eigen server op kantoor. Daarnaast werkt het super snel dankzij Enterprise hardware en de beste virtualisatiesoftware van VMware. Ook geeft het je de vrijheid je infrastructuur in te richten zoals jij dat wilt zodat je je resources optimaal gebruikt en nooit teveel hoeft te betalen.

Wat is een Virtual Datacenter

Het Virtual Datacenter is een dienst die valt onder de Infrastructure as a Service (IaaS), een vorm van cloud computing. Met deze dienst kun je als ondernemer zelf bepalen hoeveel resources je nodig denkt te hebben en kun je de infrastructuur hiervan naar eigen wens inrichten. Je kunt zelf bepalen hoeveel geheugen, opslag en processorkracht je nodig hebt en welke software hiervoor geïnstalleerd dient te worden. Heb je systeembeheerders in dienst of heb je een automatiseerder voor je werken of ben je zelf helemaal thuis op het gebied van netwerk- en systeembeheer? Ga dan eens kijken naar de virtuele infrastructuur van  SoHosted Cloud. De infrastructuur van SoHosted Cloud kent namelijk een uptime van 100% over de afgelopen 3 jaar.

Waarom kiezen voor een Virtual Datacenter?

We kunnen een hoop redenen bedenken waarom je voor een Virtual Datacenter zou moeten kiezen, maar de financiële voordelen spreken altijd het meest tot de verbeelding. Een eigen server op kantoor brengt vooral veel kosten met zich mee. Vaker meer dan in eerste instantie verwacht wordt. Het is de is de aanschaf van de nodige hardware apparatuur, onderhoud en updates, beveiliging, koeling en stroomvoorziening. En als dat dan eenmaal aangeschaft is komen daar ook nog eens de stroomkosten bovenop, waar veel ondernemers zich vaak op verkijken. Deze kunnen hoog oplopen, aangezien een server non-stop moet blijven draaien en gekoeld dient te worden.

Een groot voordeel van het Virtual Datacenter is dat je deze investeringen kunt omzeilen. Je kunt zelf de capaciteit bepalen die je nodig hebt. Wanneer je teveel capaciteit hebt is deze simpel te verwijderen, en bij een gebrek aan capaciteit is deze zo weer aangemaakt. Je hoeft je je ook geen zorgen meer te maken over de onderliggende hardware apparatuur, omdat deze door de leverancier wordt beheerd en gemonitord. Daarnaast is de hardware die SoHosted gebruikt voor hun virtual private server en virtual private cloud volledig redundant. Dat betekent dat de netwerkkaart, de CPU’s, het RAM-geheugen en de SSD’s in ieder geval 1 keer dubbel zijn uitgevoerd. Zo kan er bij uitval van deze onderdelen eenvoudig overgeschakeld worden.

Een Viritual Datacenter is ook niet te vergelijken met een webhosting pakket. Waar je bij webhosting een stukje opslag en rekenkracht huurt op een server die je met andere klanten deelt, huur je met een Virtual Datacenter een eigen Virtuele Resourcepool waar je zoveel virtuele servers aan kunt maken en inrichten zoals jij wilt. Daarnaast deel je hosting niet met andere klanten; de opslag, rekenkracht en geheugen van de server zijn geheel voor jou.

Previous «
Next »