• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • 7 sollicitatie trends die je anno 2020 in je achterhoofd moet houden in je zoektocht naar een baan

7 sollicitatie trends die je anno 2020 in je achterhoofd moet houden in je zoektocht naar een baan

  • Flex
  • Comments Off

De arbeidsmarkt verandert elk jaar, er komen jaarlijks nieuwe trends bij en zo ook voor solliciteren. In dit artikel beschrijven we zeven actuele sollicitatie trends voor je. Met deze trends in je achterhoofd heb je een streepje voor op de andere sollicitanten en je zal weten wat je te wachten staat. Bekijk ze goed en pas ze vooral toe daar waar je kunt.

Trend 1: De rol van Artificial Intelligence (AI) zal een grotere rol krijgen

Artificial Intelligence helpt recruiters om de kandidaten te scannen en om onderzoek te doen naar toekomstige kandidaten. Er is steeds meer ontwikkeling op het gebied van Artificial Intelligence, in de toekomst zullen er digitale sollicitaties plaatsvinden. Met behulp van AI kan dan je gezichtsuitdrukking geanalyseerd worden.

Trend 2: Je persoonlijkheid gaat een belangrijkere rol spelen

Iedereen heeft een andere persoonlijkheid, hiermee onderscheid je jezelf van de rest. Je kan je persoonlijkheid al goed laten zien in je CV, gebruik bijvoorbeeld een origineel CV format om de aandacht van je toekomstige werkgever te trekken. Met een origineel CV format val je op en hierdoor laat je zien dat je een opvallende persoonlijkheid hebt.Je cv maken vereist altijd wat extra aandacht, je CV is namelijk de eerste indruk die je toekomstige werkgever van je krijgt.

Trend 3: Wie ben je online

Naast dat je persoonlijkheid belangrijker wordt, zal ook je personal branding belangrijker worden. Je toekomstige werkgever wil weten wie jij bent, denk goed na over wat jouw sociale media-accounts over jou zeggen en houd je profielen up-to-date.

Trend 4: Videosollicitaties

Veel bedrijven vragen om bij een sollicitatie je CV en een motivatiebrief te sturen, maar een videosollicitatie wordt steeds populairder. Maak een video en beantwoord een aantal vragen, de werkgever krijgt gelijk een betere indruk van wie jij bent. Een CV maken is belangrijk, maar met een videosollicitatie val je pas echt op!

Trend 5: Solliciteren met je smartphone

Veel recruiters zijn vaak onderweg en gebruiken hun telefoon voor het lezen van je CV en motivatiebrief. Zorg ervoor dat je deze documenten opslaat als pdf bestand op je telefoon, op deze manier kan je deze mannelijk verzenden via WhatsApp.

Trend 6: De balans tussen werk en privé

Naast dat een hoog salaris aantrekkelijk is, spelen ook andere factoren een rol bij het zoeken van een baan. Tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat er een goede werk-privé balans is.

Trend 7: Jezelf blijven ontwikkelen

In elke sector veranderen dingen, er komt nieuwe informatie over een onderwerp beschikbaar en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven. Ook als je al 30 jaar dezelfde functie hebt is het belangrijk om cursussen en trainingen te volgen om jezelf te blijven ontwikkelen.

Previous «
Next »