Handige tips bij het maken van een effectieve explainer video

  • Rogier
  • Comments Off
explainer video maken

Explainer video’s zijn speciale, veelal korte video’s waarin een vaak ingewikkelde werkwijze of protocol op een eenvoudige manier wordt uitgelegd. Als je kiest voor een explainer video maken, kun je jouw bedrijf op een slimme manier onder de aandacht brengen van een groot publiek. Wanneer je een goede en strakke explainer video maken wilt, moet je op een aantal zaken letten. Gebruik onderstaande video marketing tips om een professionele en strak in elkaar gezette explainer video te maken om jouw onderneming, diensten of producten in de schijnwerpers te zetten!

Kort én krachtig is het devies

Een van de belangrijkste richtlijnen voor het maken van een instructievideo ofwel explainer video, is om het filmpje kort én krachtig te houden. In ons digitale tijdperk is de spanningsboog en de concentratie van internetbezoekers kort. Er zijn onderzoeken uitgevoerd waaruit blijkt dat video’s die een halve minuut duren door liefst 85 procent van de bezoekers helemaal afgekeken worden. Bij video’s van twee minuten lengte daalt dit percentage aanzienlijk, naar slechts vijftig procent. Zorg daarom voor een kortdurende video, zodat jouw kijkers ook de call-to-action nog meepakken.

Focus op je doelgroep bij het ontwerp

Het is van groot belang dat video’s een pointe ofwel specifiek richtpunt hebben. Deze richtlijn is een van de belangrijkste video marketing tips die je als ondernemer in het vizier moet houden. Het is cruciaal om bij het maken van je explainer video aan te sluiten op de behoeften en de belevingswereld van de mensen op wie de video is gericht. Probeer je tijdens het in elkaar zetten van de explainer video in te leven in de mensen die jouw video willen of gaan zien.

Kies voor samenwerking op professioneel niveau

Het maken van effectieve, goed opgebouwde video’s is een activiteit die je prima kunt uitvoeren met een professional die in dit vakgebied veel ervaring heeft. Zo combineer je jouw retailkennis met de praktische vaardigheden en technische kennis van een videospecialist en kom je tot de best mogelijke productie.

Doelgerichte marketing via video’s

Ondernemers die video’s gebruiken en plaatsen op het internet, worden hierdoor in Google hoger gerankt. Een explainer video maken is dan ook een doelgerichte manier van marketing bedrijven. Schroom niet om jouw onderneming volop te promoten en door een doelgerichte opbouw van de video de aandacht van de kijkers vast te blijven houden.

Previous «
Next »