Het belang van vers water op je werkplek

  • Flex
  • Comments Off
waterdispenser

Wist je dat een op de drie werknemers te weinig water drinkt op kantoor? Drink je te weinig water, dan kun je (dagelijks) klachten ervaren als hoofdpijn, je kunt een droge mond hebben of je kunt je lusteloos voelen. Tijd om daar verandering in aan te brengen! Door minimaal twee liter water te drinken, voorkom je stress en bovengenoemde klachten. De zuurstof in het water geeft je energie, voert afvalstoffen uit je lichaam af, bevorderd een betere huid en is goed voor je urinewegen. Overtuigd van de voordelen? Start in dat geval de volgende werkdag direct met het drinken van meer water.

Voeg een smaakje toe aan water

Het kan ook zo zijn dat de smaak van water je niet bevalt en je liever voor koffie gaat. Let er wel op dat koffie je lichaam uitdroogt en hierdoor niet de voordelen biedt vergeleken met een glas water. Door te kiezen voor water met een smaakje voorkom je uitdroging en heb je je ideale dorstlesser gevonden. Ideaal als je temperaturen op kantoor oplopen (in de zomer).

Zet een waterdispenser neer op een toegankelijke plek

Door een waterdispenser neer te zetten op een toegankelijke plek op kantoor, stimuleer je dat collega’s meer water gaan drinken. Vandaag de dag bestaan er verschillende modellen, zodat je zowel plat water, bruisend water als heet water kunt drinken. Het water blijft de hele dag door koel, je bespaart ruimte in de koelkast in de bedrijfskeuken en doordat je minder plastic flessen water hoeft in te kopen, draag je ook nog eens een duurzaam steentje bij aan het milieu.

Even bijkletsen met collega’s

Naast dat een waterkoeler de mentale gezondheid een boost geeft, is het ook nog eens een leuk hoekje op kantoor. Even bijkletsen met collega’s wanneer je je glas vult of wanneer er een rij staat, je doet het eenvoudig bij de dispenser. Stimuleer jij binnenkort ook om meer water te gaan drinken met een kwalitatief goede dispenser op de bedrijfsvloer?

Previous «
Next »